Reede, märts 6, 2015
 

Lõppes hundi- ja ilvesejahi hooaeg

Keskkonnaamet andis teada, et tänavusel jahihooajal kütiti kokku 38 hunti ning kaks ilvest. Kokku oli lubatud küttida 55 hunti. Kolm hunti kütiti väljaspool jahiaega kahjustuskohtadest: kaks neist Saaremaal ja üks Hiiumaal. Limiidi esimese osana väljastati sel hooajal luba Eestis kokku 43 ja teises osas 9 hundi küttimiseks. Küttimata jäi 17 hunti.
Hiiumaal oli küttimisluba viiele hundile ja neist kütiti ära kolm. Ilvese küttimislimiiti Hiiumaale ei eraldatud.
Keskkonnaagentuuri andmetel on alates 2011. aastast langenud nii ilvese kui ka hundi arvukus ja sellega seoses on kahandatud ka küttimislimiite. Ülevaade ulukite seisundi värsketest muutustest koos esmaste küttimissoovitustega antakse 2015. a ulukiseire aruandes, mis avaldatakse enne jaanipäeva.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411