Reede, märts 6, 2015
 

Hiiu koolipoiss sattus kolmikavariisse

Ken Erk
Esmaspäeval sattus Pärnumaal Nurmel liiklusõnnetusse Kärdla noormees Ken Erk, kes oli ühes Pärnu koolivendadega teel Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli.
18aastane Ken Erk sõitis nädala esimesel päeval oma väikesõidukiga Ford Fiesta Hiiumaalt mandrile kooli. Keni ema Eve Apri rääkis, et poeg sõitis Vana-Vigalasse, kus ta õpib teist aastat automehaanikuks. Erk ütles, et kuna koolitunnid algasid alles pärastlõunal, sündis tal mõte Pärnusse koolivendadele järele sõita.
“Tavaliselt sõidab Ken Vana-Vigalasse bussiga, aga seekord läks oma autoga, et seda kooli kõrvalt kõpitseda,” rääkis Apri. Ta ütles, et Pärnu-
retkest ei olnud tal enne õnnetusejärgselt saadud poja  telefonikõnet aimugi.
Tagasõitja põrutas otsa
Kolme auto osalusel toimunud liiklusõnnetus juhtus vähem kui 10 km kaugusel Pärnust. Erk oli semud Pärnust auto peale võtnud ja kolm koolivenda olid teel kooli. Erk rääkis, et nad plaanisid teha peatuse Nurme tanklas. Selleks tuli tiheda liiklusega Tallinn–Pärnu–Ikla maanteel sooritada vasakpööre Nurme–Papsaare teele.
Hetkel, mil Erk oli minemas vasakpöördele, põrutas tema juhitud sõiduautole tagant otsa Tallinna suunas liikunud kaubik Ford Transit. Seda juhtinud 32aastane Mirgo tunnistas end juhtunus süüdi. Koolipoistega Ford Fiesta paiskus Transitilt saadud löögist vastassuunavööndisse, kus riivas Pärnu suunas liikunud sõiduauto Toyota Verso külge ja tagaosa.
Õnnetusele reageerisid politsei, kiirabi ja päästeamet. Üks väikeautos olnud koolipoistest, 17aastane Tony, viidi kontrolliks Pärnu haiglasse. Teised osalised tervisekontrolli vajalikuks ei pidanud. Järgmisel päeval koges Erk aga peapööritust ja valu kaelapiirkonnas ning otsustas sõita koju Hiiumaale.
Õpetlik kogemus
Erk rääkis, et kõige enam üllatas teda liiklusõnnetuse järel naisterahvas, kes väljus avariis osalenud Toyotast, tuli tema auto juurde ja hakkas inetute sõnadega kurjustama, uurimata, kes tegelikult õnnetuse põhjustas ja kas keegi ehk abi vajab.
“Inimesed arvavad automaatselt, et kui su sõidukil on vahtraleht ja sa oled äsja load saanud, siis sa sõita ei oska,” tõdes Keni ema Eve Apri. Ta möönis, et Kenil on load alles oktoobrist, kuid poja sõiduoskuses ta ei kahtle. Apri leidis, et õnnetus oli poistele korralik ehmatus ja sellises olukorras toime tulla pole lihtne vanematelgi inimestel.
Esmalt helistaski Ken emale, kes kaugelt rohkem aidata ei saanud kui võttis kõne Keni Rakveres elavale isale. Viimane helistas omakorda läbi kõik lähemad sõbrad ja tuttavad, sest ei saanud ise sündmuskohale rutata. Ilmnes, et juhuslikult viibib Pärnus hiidlane Erkki Orunuk, kes läkski poistele toeks ja sõidutas nad hiljem Vana-Vigalasse.
Eve Apri rääkis, et auto toimetati avariipaigalt kindlustusseltsi parklasse ja läheb kindlasti mahakandmisele. Lisaks autole hävisid õnnetuses poiste koolikottides olnud kaks sülearvutit ja Keni äsjaostetud prillid. Ken Ergu sõnul öeldi talle kindlustusest, et lisaks sõidukile korvatakse ka need kahjud.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411