Teisipäev, veebruar 3, 2015
 

Kohvitantad saavad 15aastaseks

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Kärdla eakate tantsurühm “Kohvitantad” tähistab teisipäeval, 10. veebruaril 15. tegutsemisaastat.
“Liikumine on tervise ja ilu pant – ütleb vanasõna. Kui oled pika elu jooksul olnud krapsakas ja tantsuhuviline, siis pensionieas on sobiv seltsida Kohvitantade tantsurühmaga. “Tuljak” ja “Viire takka” ei ole enam jõukohased, aga on palju teisi rahva- ja seltskonnatantse, mida tantsime nii enda kui publiku rõõmuks,” nii kutsutakse eakaid rühmaga liituma Kärdla kultuurikeskuse koduleheküljel.
Aastate jooksul on ansamblis tantsinud 26 kohvitantat, kel naeratus näol ja jalg kerge. Sellega on antud tubli panus iseenda tervise heaks, kuid ehitud on nii oma linna pidusid kui käidud tantsimas mujal Eestis ja isegi välismaal. Rühm on korduvalt osalenud rahvusvahelistel seenioritantsufestivalidel. 2011. aastal võtsid nad täieõiguslike tantsijatena osa Jõgeval toimunud Eesti I naiste tantsupeost. 2012. aastal külastasid sõpru Lätimaal, esindasid Kärdlat sõpruslinnas Sillamäel ja tantsisid koos Põlvamaa tantsurahvaga Savernas ja Moostes. 2013. aastal käisid Põlvamaal tantsufestivalil “Tants meid ühendab” ja korraldasid ise rahvusvahelise seeniortantsufestivali, kus osales 182 väärikas eas tantsijat nii siit kui sealtpool vett, lisaks Lätist Salduse linnast. 2014. aastal esindasid Kohvitantad Eestit Leedus, Klaipeda merepäevadel.
Koos harjutamas käiakse teisipäeviti kell 13, juhendajaks on Ille Savioja. Rühma nimi tuleneb sellest, et tantsivad ainult naised (saksakeelne sõna ‘tante’ tähendab ‘tädi’) ja kõik nad on pärit Kärdlast, mida hiidlaste seltside järgi kutsutakse kohvilähkrite linnaks.
“Sünnipäeva tähistame kontserdiga, kuhu on oodatud kõik endised tantsijad, sõbrad ja tuttavad,” ütles tantsijate juhendaja Ille Savioja. “Ja esineda saavad kõik, kes külla tulevad!”
Sünnipäevakontsert Kärdla kultuurikeskuses algab 10. veebruaril kell 12.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411