Teisipäev, veebruar 3, 2015
 

Järgmine doonoripäev toimub Tuurus

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama 11. veebruaril Tuuru arenduskeskusesse (Vabrikuväljak 1) kell 13–18 ja 12. veebruaril Käina kultuurikeskusesse (Mäe 2) kell 10–13.
Verekeskus juhib tähelepanu, et seekord on Kärdla doonoripäev erandlikult Tuuru majas. “Loodame, et kõik doonorid leiavad meid ilusti üles. Vereloovutamine toimub keskuse saalis ja kulgeb ikka tavapärasel moel,” ütles verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.
Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.
Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.
Lisainfo www.verekeskus.ee ja FB fännilehel “Doonorid ja sõbrad”.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411