Reede, veebruar 20, 2015
 

Eelvalimine algas järjekorraga

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Hiiu valla valimisjaoskond nr 1, kus saab eelhääletada, asub Kärdla kultuurikeskuses. Jaoskonnakomisjoni esinaine Elle Kriiska rääkis, et eile kell 12, kui jaoskonna uksed avati, oli kohe järjekorras ootamas kuus valijat ja esimese kolmveerand tunniga käis valimas 18 inimest. Kella ühe ajal polnud Kriiskal pikemalt küsimusteks-vastusteks aegagi, sest juba ootas teda järgmine valija.
Kriiska soovitas neil, kes kultuurikeskusesse peole, ringi või raamatukogusse tulevad, võtta kaasa isikut tõendav dokument ja astuda läbi ka valimisjaoskonnast. “Nii saab ühe käiguga ka oma hääl valimiskasti lastud,” ütles ta.
Eelhääletamine kestab valimisjaoskondades seitse päeva ehk eilsest kolmapäeva, 25. veebruarini iga päev kella 12–20ni. Samas saavad hääletada ka need, kes elavad väljaspool Hiiu valda.
Valimiste päeval, 1. märtsil algab hääletamine kell 9 ja lõpeb kell 20, siis saab valida elukohajärgses valimisjaoskonnas, milliseid Hiiumaal on kuus: kaks nii Hiiu kui Pühalepa vallas,  Käina ja Emmaste vallas kummaski üks.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411