Teisipäev, jaanuar 20, 2015
 

Politsei pani vargustele piiri

Mulluseid politseiteateid jälgides tundus aasta Hiiu saare jaoks väga vargusterohke. Kui vaadata varasemate aastate statistikat, ei eristu mullune aasta siiski eriti tunamullusest, vastavalt teatati 47 ja 43 varavastasest kuriteost, 2012. ja 2011. aastal oli vargusi vähem: 37 ja 32.
Mullu jaanuaris teatati viiest varavastasest kuriteost, veebruaris ühest, märtsis kahest, aprillis samuti ühest. Kõige suuremad numbrid said kirja maist augustini: vastavalt kaheksa, kuus, kuus ja üheksa varavastast kuritegu. Aasta lõpupoole varguseteatiste arv vähenes: septembris tuli kolm, oktoobris üks, novembris mitte ühtegi ja detsembris taas viis teadet.
Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik ütles, et teisel poolaastal kogunes politseile kriitilisem kogus tõendus­materjali. “Selle taga oli nii politsei enda töö kui ka teated kogukonnalt,” kinnitas Allik.
Tabatud kurjategijate kooslus oli Alliku sõnul üsna mitmekesine: nende seas oli nii uusi, n-ö peale kasvanud noori, kui ka politseile varasemast tuntud ja karistatud isikuid, kes kõik on Hiiu maakonna elanikud. Kuna kriminaalasjades ei ole jõutud veel lõpplahendini, ei saanud ta rohkemat ka täpsustada.
Mullustest kohtulahenditest leiab vähemalt ühe, pooleli jäänud varguse. Detsembris tegi kohus otsuse mitu korda varemgi karistatud 18aastase Kristoferi kohta, kes augustis tungis maja ette pargitud ja lukustamata kuid suletud ustega sõidu­autosse. Autos olnud käekotist võttis ta rahakoti ja sellest 70 eurot sularaha.
Kuritegu jäi lõpule viimata, kuna koti omanik ja tema kaaslane pidasid varga kinni.

 

Sildid:

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • andres

    Kuidas see piir siis vargustele pandi? Kas enam ei varastatagi vöi? Üles täheldatud statistikast, mida politseijaoskonna juhtidele nii väga teha meeldib ja mida nad lausa ise imetlevad, seda varguste vähenemist kuidagi välja ei loe. Andke palun saareelanikele teada kus silmad lahti hoida- suudaks ehk mõnegi rikkumise ära hoida.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411