Teisipäev, jaanuar 6, 2015
 

Noored edestasid naislaskjaid täpsuses

erakogu
Hiiumaa meistrivõistustel õhkrelvadest laskmises selgus esmakordselt meister noorteklassis, kelleks tõusis Pärni Kuuse Hiiu vallast – tema tulemus 379 silma oli naiste meistristki parem, tõsi küll, noored lasevad õhupüssi toelt.
Hiiumaa laskespordi klubi jagas esimest korda Hiiumaa meistrivõistluste medaleid noortele õhupüssist laskjatele, kes sündinud 2002 ja hiljem. Võistlustules oli viis sportlast, võidu võttis nelja seeriaga 379 silma lasknud Pärni Kuuse. Kolme silma kaugusele jäi hõbemedalist Risto Tikerpuu.
Meistrivõistluste pronksmedali pälvis 369 silmaga Heinrich Vannas. Tulemustega 366 ja 363 silma jäid neljandaks-viiendaks vennad Sepo ja Miko Sedrik. Hiiumaa laskespordi klubi juhatuse liige Aimar Hansen ütles, et kuues harjutav noormees sel korral ei võistelnud.
Hansen märkis, et kuigi noored lasevad toelt, siis ühes seerias sadat silma ikka saada ei õnnestu – proovinud meestel pole igatahes õnnestunud. Pärni Kuuse seeriad olid 94, 92, 95 ja 98 silma. “Ühel võistlusel on Risto parem, teisel Pärni,” viitas Hansen ja ütles, et lasta üle 370 silma on hea, 360 ja peale on enam-vähem tulemus.
Noori laskesportlasi juhendab Hiiumaa kogenud õhupüssist ja õhupüstolist laskja Kalmar Tikerpuu. Treeneripabereid Tikerpuul veel pole. Korrapäraseid treeninguid viiakse läbi alles teist hooaega. Lasketrennid on Käina spordikeskuses igal neljapäeval.
Naisi meelitab püstoliharjutus
Hiiumaa lahtised meistrivõistlused õhupüssist laskmises võitis naisteklassis Margot Nigumann Männiku laskurklubist MäLK tulemusega 371 silma. Hiiu naistest oli parim Riina Tikerpuu, kes lasi 364 silma (seeriad 92, 92, 88 ja 92). Viimane on rohkesti harjutanud, võrdluseks, aasta varasematel meistrivõistlustel oli tema tulemus 335 silma.
Toona 362 silmaga Nigumanni ees meistriks tõusnud Liivi Hansen lasi seekord 361 silma, mis andis pronksmedali. Klubi juhatuse liige Aimar Hansen kommenteeris, et Liivi Hanseni
tulemused õhupüssist laskmises on stabiilsed, kuid viimasel ajal tõmbab teda hoopis õhupüstoli harjutuse poole. Tulemusega 324 silma oli Liivi sel alal neljas.
Naiste meistritiitli õhupüstolist laskmises viis tulemusega 372 silma Haapsallu Kaidi Saarna, hõbeda sinnasamasse Kaisa Kuusik (tulemus 354 silma). Pronksi sai 435 silmaga Margot
Nigumann. “Haapsalust on meie karikasarjas võistlejaid teist hooaega, naised hakkasid siin võistlemas käima alles nüüd,” rääkis Hansen.
Jagada ei ole kahju
Meeste õhupüssist laskmise meistritiitli võitis ja medali viis Hiiu saarelt mandrile kuue seeriaga 548 silma lasknud Elmet Orasson Männiku laskurklubist. Napi kahe silma kaugusele jäi Kalmar Tikerpuu, kelle seeriad olid 91, 89, 92, 92, 92 ja 90. Pronksi võttis 545 silmaga Jüri Kivits (MäLK). Hiiumaa hetke parim õhupüssist laskja Märt Rajaveer jäi võistlusest kõrvale haigestumise tõttu.
Aimar Hansen ütles, et klubil ei ole kahju meistrivõistluste medaleid teistega jagada, sestap korraldatakse võistlust juba aastaid lahtisena. “Näiteks naisteklassis ei saaks ilma külalisteta kolme võistlejat kokkugi,” selgitas ta ja lisas, et suurem konkurents paneb võistlejaid ka enam pingutama. Männiku laskurklubi sportlased on siin sagedased võistlejad, juba nagu omad.
Õhupüstolist laskmise meistrikulla jättis Hiiumaale kuue seeriaga 528 silma lasknud Kalmar Tikerpuu (seeriad 86, 91, 91, 91, 83, 86). Teise koha ja meistrivõistluste teise medali sai Elmet Orasson, kes lasi 525 silma ja pronksmedali 506 silma lasknud Andres Kruusmaa Haapsalust.
Hiiumaa lahtised meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises toimusid detsembris, käimas on karikasari. Jaanuaris on meie sportlastel tihe võistlusgraafik: kavas on osavõtt Järvamaa, Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel, Haapsalu Muda Karikal ja seenioride Eesti meistrivõistlustel (EMV). Nii mõnegi sportlase sihiks on pääs 18 parema hulka, et võistelda veebruaris EMV-l Narvas.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411