Teisipäev, jaanuar 6, 2015
 

Muudatused bussiliikluses

Kõpu/Kalana suuna bussid sõidavad läbi Kiduspe külast ja väljuvad varem, Haapsalu linnaliini bussi lisaväljumise osas käivad läbirääkimised, et hiidlased jõuaks laevale.
Alates 1. jaanuarist läbib maakonnaliin number 651 ka Kiduspe küla. Kiduspelt hakkavad läbi sõitma nii varahommikul Kalanast kui ka hilisõhtul Kärdlast väljuv reis. Varem sõitis see buss Märjakaasiku peatusest otse Kõppu või vastupidi, Kiduspelt aga käisid läbi kell 7.40 Kõpust ja kell 15.10 Kärdlast väljuvad bussid.
Hiiu maavalitsuse ühistranspordi spetsialist Tõnis Paljasma ütles, et lähiajal sõidab varahommikune ja hilisõhtune buss Kiduspelt läbi iga päev, et selgitada välja tegelik nõudlus. Tulevikus on plaanis jätta õhtune läbisõit toimuma juhul, kui bussis on reisija, kes on ostnud pileti mõnda Kiduspe
ringil olevasse peatusse. Vastasel juhul sõidab buss otse Kõppu.
Hommikune buss väljub varem
Seoses talviste teeoludega hakkab liin nr 651 Kalana–Kõpu–Kiduspe–Luidja–Kärdla 11. jaanuarist alates hommikuti väljuma varem kui peatustes olevatel tahvlitel märgitud. Väljumisajaks Kalanast on märgitud kell 6.15, kuid buss väljub (juhul kui Kalanast on buss ette tellitud) kell 6.10, Kõpust kell 6.21, varasema 6.30 asemel. “Palume kõigil sõitasoovijail viis minutit tahvlile märgitud ajast varem peatuses olla,” ütles Paljasma.
Muudatus kehtib olenevalt teeoludest aprilli lõpuni.
Haapsalust loodetakse lisabussi
Teravalt on üles kerkinud probleem, et talvine parvlaevade sõiduplaan, mis hakkab kehtima tänasest, 6. jaanuarist, ei klapi olemasolevate bussiliinidega. Nimelt ei jõua reisijad kell 15.30 väljuva Haapsalu linnaliini bussiga enam laevale. Põhjuseks, et seni kell 16 väljunud laev hakkab nüüd Rohukülast väljuma kell 15.30.
Mureks on eelkõige reedene päev, mil sellele laevale tulevad Noarootsi gümnaasiumis ja Haapsalu kutsehariduskeskuses õppivad hiidlased. Noarootsi koolibuss jõuab Haapsallu kell 15 ja tavaliselt sõitsid õpilased üle mere kell 16 väljuva laevaga. Nüüd tuleb neil Haapsalus mitu tundi oodata, et sõita üle kell 19 väljuva laevaga.
Tõnis Paljasma ütles, et peab läbirääkimisi Lääne maavalitsusega täiendava bussi väljumise üle. Kuna 15.30 väljuva Haapsalu linnaliini bussiga sõidavad ka Vormsi laevale minejad, siis seda väljumist ringi tõsta ei saa, kuid on lootust, et lisatakse väljumine kell 15 ja vähemalt reedeti.
Paljasma selgitas, et talvine, aeglasem laevagraafik kehtestati selleks, et laevad suudaksid talvistes oludes hilinemisi vältida, ja vabandas kõigi sõitjate ees tekkinud ebameeldivuste pärast.
Operatiivselt saab busside väljumiste kohta infot veebilehelt www.peatus.ee ja laevade väljumiste kohta www.tuulelaevad.ee

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411