Teisipäev, jaanuar 27, 2015
 

Kandidaate rohkem, üksikkandidaate vähem

Vabariigi valimiskomisjon registreeris riigikogu valimisteks kümme erakonda ja 11 üksikkandidaati, kokku 872 kandidaati. Esitatuid oli neli enam: kaks üksikkandidaati ei tasunud õigeaegselt kautsjoni ning üks kandidaat Reformierakonnast ja teine RÜEst loobusid kandideerimast.
Erakondadest kandideerivad Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit, Eesti Vabaerakond, Eesti Keskerakond (kõigil 125 kandidaati), Eesti Reformierakond (124 kandidaati), Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (25 kandidaati), Erakond Eestimaa Rohelised (40 kandidaati), Rahva Ühtsuse Erakond (35 kandidaati) ja Eesti Iseseisvuspartei (12 kandidaati).
“Nimekirju vaadates saab nentida, et Eestis registreeritud üheteistkümnest erakonnast osaleb valimistel kümme. Kandidaatide koguarv on suurem, küll aga on võrreldes nelja aasta taguse ajaga vähem üksikkandidaate,” ütles vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu. 2011. aastal osales riigikogu valimistel üheksa erakonda ja
32 üksik­­kandidaati, kokku 789 kandidaati.
Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil 2015. Eelhääletamine ja e-hääletamine algab 19. veebruaril.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411