Reede, jaanuar 16, 2015
 

Hispaania esimene missioon Ämaris

Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi valvavad aasta algusest Hispaania Kuningriigi õhuväe neli hävitajat Eurofighter Typhoon. Hispaania osaleb Balti riikide õhuturbe missioonil Ämari lennubaasist esmakordselt, 2006. aastal oli nende õhuvägi Leedus lennukitega Mirage F1. Ämarisse asunud hävitajad kuuluvad Hispaania õhuväe 11. lennutiiva koosseisu ja nende kodulennuväljaks on Morón’i lennubaas
Andaluusias.
Maailma ühed moodsaimad lahinglennukid Eurofighter Typhoon on Ämari lennubaasis valves ööpäevaringselt, sooritavad vajadusel tuvastuslende ja teevad regulaarselt treeninglende – neid on sageli kuulda ka Hiiumaa kohal.
Hispaanlased võtsid valvekorra üle Saksa õhuväelastelt, kes sooritasid nelja kuu jooksul ligi 270 lendu, neist häire olukorras 19 tuvastuslendu.
Uuest aastast vahetusid Balti riikide õhuruumi valvajad ka Leedu ja Poola lennubaasides. Leedus Šiauliais on nüüd valves Itaalia Eurofighterid ja Poola hävitajad MiG-29 ning Poolas Malborkis Belgia hävitajad F-16.
Õhuturbemissioon sai alguse 2004. aastal, mil Balti riigid said NATO liikmeks.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411