Kolmapäev, detsember 31, 2014
 

Sündide aasta alla keskmise

erakogu
Hiiumaa haiglas sündis selle aasta viimane laps, tüdruk, jõulureedel, 23. detsembril. Kokku tuli meie haiglas sel aastal ilmale 53 last. Kohe aasta alguses sündisid kaksikud poisid. Kokku sündis meie haiglas sel aastal 26 tüdrukut ja 27 poissi.
Hiiu maavalitsuse kantselei nõunik Monika Paljasma ütles, et kokku oli 29. detsembri seisuga Hiiumaal registreeritud 56 sündi, aga registrisse lisandunud 61 last.
Paljasma selgitas, et kuna sündi võib registreerida ükskõik kus kohas üle Eesti, ei ole kõik Hiiumaal registreeritud beebid tulnud meie saare elanikeregistrisse. Samas on mõned mujal registreeritud lapsed jällegi tulnud. Paljasma selgitas, et see sõltub ema ametlikust elukohast, kuna laps seotakse automaatselt ema elukohaga.
61 on viimaste aastate võrdluses suhteliselt väike number, aga mitte mõne viimase aasta kõige väiksem. Aastal 2012 oli see 59, samas 2011. aastal 92. Viimase kümne aasta jooksul on vaid 2005. aastal registrisse lisandunud veel rohkem vastsündinuid – 94. Keskmine sündide arv st Hiiumaa elanikeregistrisse sünnikandega lisandunud lapsed, on 77 last aastas. “Seega tänavune jääb kahjuks alla keskmise,” nentis Paljasma.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411