Reede, detsember 5, 2014
 

Sümbioos muusika ja visuaali vahel

erakogu
Euroopa filmimuusika ja -heli festivalil SoundTrack_Cologne 11 Westdeutscher Rundfunki filmimuusika preemia pälvinud Marianna Liik (22) ütles, et püüdis siduda Carmen Büchneri filmi “Contrast” ja enda muusikat.
“Eesmärgiks oli luua uus kunstiline tervik: sümbioos muusika ja visuaali vahel,” selgitas Marianna Liik. “Kui filmi esimest korda nägin, tundsin, et on võimalik luua side Büchneri abstraktse filmi ja minu muusikalise helikeele vahel. Nii tema filmis kui minu muusikas on oluline koht ruumi loomisel, atmosfääri tunnetamisel ja detailide täpsusel,” rääkis noor helilooja.
“Tulemusega jäin rahule ja mul on väga hea meel, et see leidis tunnustust ka žürii poolt,” lisas ta.
Marianna muusikust isa Siim Liik ütles, et tütar on heliloojana väga sügavutiminev: “Partituuri luues peab tal tekkima alati äratundmine, et sellist muusikalist materjali tasus paberile panna, ükskõik kui palju selleks ka aega kulub.”
Žürii tõstis Liigi puhul esile tema väga loomingulist ja julget lahendust. “Ta suudab oma muusikaga jutustada väga üllatava versiooni, luues abstraktse lähenemisega filmile uue kunstilise mõõtme,” kommenteeris žürii noore eestlanna loomingut.
Auhinnaks sai Liik ühepäevase salvestussessiooni ringhäälingu orkestriga WDR Funkhausorchestra Köln. Hiiu Lehele ütles Marianna, et täpselt ta veel ei tea, mida auhinnaks saadud salvestuspäeval esitada kavatseb.
Konkursi finaali valiti 12 tööd Prantsusmaalt, Ühendkuningriikidest, Hollandist, Saksamaalt, Kreekast ja Eestist. Žüriisse kuulusid filmiheliloojad Jean-Michel Bernard (The Science of Sleep) ja John Ottman (X-Men: Days of Future Past), treilerite muusika ekspert Yoav Goren, WDR orkestri flöödisolist Brigitte Schreiner ja TORUS Sound Studio esindaja Josef Steinbüchel. Auhind anti üle laupäeval, 22. novembril Kölnis toimunud auhinnagalal.
Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia tudengid on Kölni festivalil varemgi edukalt esinenud. 2004. aastal võitis filmimuusika preemia Juhan Vihterpal, 2012. aastal pälvis eripreemia Liina Kullerkupp.
Marianna Liik (1992) alustas kompositsiooniõpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 2011. aasta sügisel Helena Tulve õpilasena. Praegu õpib ta kolmandal kursusel elektroakustilist loomingut Margo Kõlari ja Malle Maltise käe all. Eriliselt pakub talle huvi kõlamaailm, mis tekib akustiliste instrumentide ja elektrooniliste vahendite ühendamisel.
Mullu pälvis ta rahvusvahelisel heliloojate rostrumil alla 30aastaste kategoorias teise koha oma elektroonilise teosega “Mets”.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411