Teisipäev, detsember 2, 2014
 

Poliitmängude ohver

Hiiumaa haigla on, poliitmängudes osalemata, neis mängudes siiski kaotajaks jäämas. Meie haigla valis koostööpartneriks Ida-Tallinna keskhaigla teadmata, et Euroopa Liidu rahajagamisel opositsioonilise pealinna haiglat molli juurde ei lasta. Sinna pääsevad need, mille juhid võimuerakondade ja rahajagajatega samas paadis. Miks peakski pealinna suurhaigla siia erialaarste saatma kui suured investeeringutoetused teistele lähevad.
Nüüd on lootus, et ehk päästab PERH, kes vägagi igatses Hiiumaa haiglat võrgustada. Väidetavalt pole PERH meie haiglast enam huvitatud, sest missugune kasumile orienteeritud ettevõte tahaks endale kahjumis tütarettevõtet.
Ka seda, et Hiiumaa haigla taas kahjumisse kukub, poleks haiglajuhid halvimaski unenäos ette näha osanud. Kümme aastat oli ju selle nimel head tööd tehtud ja oskuslikult majandatud. Aga poliitmänge ette näha ei osatud.
Kellelgi oli vaja kogu kiirabiteenus enda taskusse saada ja nii tehti konkurss, millega osa teenusepakkujaid turult välja suruti. Hiiumaa haigla teiste hulgas. Kiirabikonkursi eel ja järel on olnud kohtuskäijaidki, aga kohus leidis, et riigihange oli seaduslikult korraldatud. Mis siis, et väikestele selle tingimused osalemisvõimalust ei jätnud.
Maavanem ütles, et nende poliitmängude vastu me ei saa.
Kui püüda maavanema eeskujul sellest õppetunnist midagi positiivset leida, siis peale kolmekordset auditeerimist teame me nüüd, et mandrilt tulnud asjapulgad pole vist kunagi aru saanud, kuidas tekkib väikese kogukonna koostööl põhinev sünergia.

2. detsember 2014

 

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Helgi Mänd

  Kogu see lugu tekitab sügavat masendust.
  Kuid , kes on need inimesed, kes ikka ja jälle selle väikese ja üsnagi kokkuhoidva ja tegusa kogukonna koostööl tekkiva sünergia enda isikliku kasusaamise eesmärgil ärakasutavad ja hiiumaalastele ikka ja jälle tühjad pihud jätavad? KES?

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411