Teisipäev, detsember 16, 2014
 

Peeti kabe meistrivõistlused alustajaile

Hergo Tasuja
Kolmapäeval mängiti Kärdla kultuurimaja sammassaalis Arvo Risti juhtimisel koolinoorte meistrivõistlused kabes 1.–3. klassile.
Tüdrukuid osales igas vanuseklassis kuus, 1. ja 2. klassi tüdrukud pani välja vaid Kärdla ühisgümnaasium.
Noorimatest võitis turniiri Elise Lota Välba üheksa punktiga. Teine oli Liisel Lillemägi ja kolmas Teili Unt, mõlemad kogusid seitse punkti.
Teise klassi konkurentsis oli parim Herta Kesküla seitsme punktiga, vaid silma vähem kogus Merel Arunurm ja kolmas oli kolm punkti kogunud Eleriin Vahter.
3. klassi tüdrukute seas oli osalejaid ka teistest koolidest. Esikoht läkski Emmastesse: täisedu ehk kümne punktiga lõpetas turniiri Aveliin Post. Teine oli Christiina Karoliina Peedu Käina koolist, kogudes seitse punkti ja edestades kõige napimalt Emmaste kooli õpilast Anne-Mai Ugamit.
Poisse oli mängulaudade taga rohkem: kokku 32, neist 1. klassi õpilasi kaheksa. Parimaks osutus kõik vastased alistanud Emmaste põhikooli õpilane Ahti Vara, kes teenis 14 punkti. Teine oli kümne silmaga Kristjan Kabanen Kärdlast ja kolmas üheksa punktiga Kermo Põtter Käina koolist.
Enim mängumehi, 14 võistles 2. klassi arvestuses. Ka siin ei kaotanud ega viigistanud võitja Johannes Lige Kärdla koolist ühtegi mängu ja kogus parimana 26 punkti. Teine oli Palade kooli õpilane Kevin Vilman, kelle saagiks 21 punkti. Kaks poissi, Verner Ellermäe ja Karl Pähna kogusid võrdselt 17 punkti, et aga omavahelise mängu võitis Emmaste poiss Ellermäe, kuulus pronksmedal temale.
Kümne osalejaga 3. klassi turniiri võitis 17 punktiga Miko Sedrik Käina gümnaasiumist. Neli poissi teenis aga võrdselt 11 punkti. Siin tuli kohtunikel võtta ette tabel ja võrrelda omavahelisi kohtumisi. Nende põhjal oli Enrico Kiin teine ja Oliver Matto kolmas. Mõlemad KÜG õpilased.

Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411