Reede, detsember 19, 2014
 

Päkapikud pakkisid kingitusi

Janek Aug
Eelmisel teisipäeval pakkisid Hiiumaa naiskodukaitsjad ja kodutütred kingitusi Hiiu saare vähekindlustatud peredele.
“Paberikrabin ja mõnus jutt kestis tunde ja kirevad kingimäed aina kasvasid,” meenutas Sinijärv. “Naiskodukaitsjad ei ütle ilmselt ära ühestki tööst, mis kiirelt tegemist vajab ja kingituste pakkimine on üks meeldivamatest ettevõtmistest.”
Kokku jõudis tänavu jõuluvana kingikotti 205 pakki: Hiiu valda läheb neid 90, Käina valda 35, Emmaste valda 26 ja Pühalepa valda 54. Kingipakikampaania eestvedaja Jane Sinijärv ütles, et koostööd valdade sotsiaaltöötajatega on selgunud, et lapsi, kellele jõulurõõmu valmistatakse, ongi igal aastal paarisaja ringis. Tänu neile jõuavad kingitused ka lasteni.
MTÜ Hiiumaa Heaks alustas vähekindlustatud Hiiumaa perede lastele jõuludeks kingituste tegemist neli aastat tagasi. Algatust toetab seltsing Café Orientale, mille eesmärgiks heategevus. Seltsingu liikmed avavad Kärdla kohvikutepäeval kohviku Café Orientale, kus müüvad omavalmistatud küpsetisi-suupisteid. Teenitud tulu eest ostetakse lastele jõulukinke. Veel saab Kärdla puuetega laste keskus õuevalgustusi, et neile väikest heameelt valmistada. Tänavusel kohvikutepäeval teenitud tulu, 2200 eurot oligi abiks jõuluvana kingikoti täitmisel.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411