Reede, detsember 12, 2014
 

Koolivorm jõudis Lauka kooli

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Pool aastat on Lauka põhikooli õpilased kandnud koolivormi.
Rootsipunast vesti või kardigani, millel kiri “Lauka põhikool” ja kooli sümbol öökull. Lauka kooli huvijuht Aave Kark rääkis, et igapäevaselt kannab koolivormi umbes veerand õpilastest. “Uue tellimusega, mis peaks varsti kohale jõudma, saavad veel paljud omale vormi,” selgitas Kark.
Otsuse koolivorm soetada, kooskõlastasid lapsevanemad kevadisel üldkoosolekul ja õpetaja sõnul ongi tänavune õppeaasta harjumiseks. Eeskuju näitavad õpetajad, kes kõik omale koolivormi ostsid. Kark kiitis, et vormiriie on soe ja seda on kerge pesta, kuna materjal on hea. Ka viienda klassi tüdrukud ütlesid ajakirjanikule, et vorm on ilus ja seda on mõnus kanda.
Koolivormi värv valiti Lauka koolimaja järgi ja see sümboliseerib koolipere ühtekuuluvustunnet.
Praegu on nii õpetajad kui õpilased ostnud veste ja kampsuneid, mida on saadaval nii tumepunast kui ka tumesinist värvi. Arutusel on nii pihikseeliku kui salli ja mütsi kasutusele võtmine. Aastaid kandsid koolivormi ka Käina gümnaasiumi õpilased. Direktor Ene Urmani sõnul sellest õppeaastast Käinas koolivormi enam ei ole.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411