Reede, detsember 5, 2014
 

Kärdla “süda” peaks saama uue näo

Hiiu vallavalitsus kavatseb koostöös Arhitektide liiduga projekti “Eesti Vabariik 100” raames korraldada ideekonkursi. Eesmärgiks on saada Kärdla Keskväljaku piirkonna ühtne terviklik lahendus, mis hõlmaks Pritsumaja parkla, turu ja kultuurikeskuse ümbruse.
Hiiu vallavanem Georg Linkov ütles, et arhitektide liidu huvi uue konkursi vastu on suur. “Kuna Eesti riik on otsustanud teha korda omavalitsuste esinduskohad ja seda Kärdla keskväljak kindlasti on, oleme selle projektiga liitunud, selgitas Linkov.
Töö juba käib ja vallaametnike kohtumised arhitektidega algavad järgmisel nädalal, et kooskõlastada konkursi tingimusi. Aega, millal ideekonkurss välja kuulutatakse, ei osanud Linkov veel öelda.
Eelmise katse linna keskväljak ümber kujundada, tegi Kärdla linnavalitsus 2007. aastal. Arhitektide Karin Bachmanni ja Mirko Traksi väljapakutud lahendus põhjustas suuri vaidlusi, põhiliselt väljaku keskel kavandatud suure betoonterassi pärast, ning jäi realiseerimata. Valminud ehitusprojekti, millega lisaks keskväljakule oleks lahendatud ka bussijaama ümbrus ja lasteaia parkla, maksumus oli 672 000 krooni, praegu ligi 43 000 eurot.
Tollal ütles linnapea Anton Kaljula, et mõte Kärdla keskväljak ümber kujundada on pärit aastast 1999, mil kinnitati keskväljaku detailplaneering.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411