Teisipäev, detsember 23, 2014
 

Järele mõtlemise aeg

Christina Pihel
Meie kiirustavas ajas on jõulupühad väga vajalikud. Tänavused pikad pühad – viis päeva jutti – annavad aega puhata, olla koos lähedastega, sõita külla vanematele või lastele ning end lihtsalt hästi tunda.
Hiiu Lehe arvates ei peagi külla sõites kaasa võtma kallihinnalist kingitust. Kink on küll tore märk headest suhetest ja suhete kinnitus, kuid see ei pea olema suur ja rikkalik. Juba ammu on inimese jaoks olulisem teine inimene, silma vaatamise, koos olemise ja jälle nägemise rõõm. Ilma sülearvuti, mobiili või tahvelarvuti vahenduseta.
Leidke pühadel aega ka lihtsalt istuda, vaadata küünlaleeki, loojuvat päikest või siis kuulata mere ääres lainete loksumist. Päris lainete häält, mitte läbi monitori. Kui muud motivatsiooni pole, võtke fotokas kaasa ja minge püüdma seda nappi päikesevalgust, mis laineharjadel peegeldub. Iseendaga sõbrana koos olles saavad nii mõnedki mõtete sasipuntrad sirgema suuna, sihi, kuhu poole liikuda.
Hiiu Lehe jõulusoov on, et saaksime poliitilised alatused, rahamured, maailma hädad-õnnetused-rahutused, kõik pahad mõtted jõuluajaks kõrvale heita. Nii nagu valge lumevaip katab märja ja musta maa. Soovime, et oleks puhkust ja puhtust, kasvõi jõuluaja jagu.
Rahulikku jõuluaega!

Hiiu Lehe toimetus
23. detsember 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411