Reede, november 28, 2014
 

Valk ja Remmel-koor EVV liikmed

Eesti Valimisliitude Vabakond (EVV) asutati selle aasta alul umbes poolesajasse valimisliitu kuulunud vallavanema, volikogu esimehe jt kohalike liidrite poolt. Hiiumaalt kuuluvad sellesse Jaanus Valk Hiiu valla valimisliidust Üks Hiiumaa ja Toomas Remmelkoor Pühalepa valimisliidust Koduvald.
EVV kinnitas manifesti “Tasakaalus Eesti”, milles Eesti põhiprobleemideks nimetatakse kiiret ääremaastumist ja noorte suhtarvu vähenemist; ääremaastumist, mis hävitab perede kinnisvara väärtust, ning töökohtade koondumist Tallinna ja Harjumaale.
EVV deklareerib, et nende eesmärk on leida lahendus küsimusele: kuidas viia Eesti tasakaalu, edendades elu väikelinnades ja maapiirkondades. Nii näiteks pakutakse lahendustena ääremaade peredele
20 aastaks soodsama intressiga kodulaenu; soodsamat või täiesti tasuta ja tihedama sõiduplaaniga ühistransporti; suuremaid EL investeeringuid regionaalarengusse; riigiametite toomist väikelinnadesse;  KOVidele laekuva üksikisiku tulumaksu ja aktsiisimaksu osa taastamist kriisieelsele tasemele; koduste väikekoolide elushoidmist maapiirkondades; piirivalve sõjalise kaitsevõime taastamist; kohalikel valimistel volikogudesse saanud valimisliitudel riiklikku rahastamist võrdväärselt erakondadega jms.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411