Teisipäev, november 18, 2014
 

Sifi sõnul ei soodusta seadusandlik seis avamere-tuulepargi rajamist

Multimiljonär Endel Sifi sõnul seisab Soela väina avameretuulepargi rajamine seadusandliku olukorra taga, olgugi et tuulepargist võiks vallas saada arvestatava tööandja.
“Seadusandlik olukord on selline, et mingit huvi sellega väga hoogsalt edasi minna ei ole,” ütles Siff BNSile. “Ta on praegu hiberneeruvas olukorras. Äriline ja motivatsioonlik põhjendus sellele projektile puudub täielikult. Tulevikus kindlasti asi muutub – ilmselt tehnoloogia areneb kiiresti ja võib-olla küpseb vaim ka kohalikul rahval, sest praegu on soov öelda kindel “ei”. Tulevikus kindlasti on võimalik leida ühised kokkupuutepunktid, aga praegu mingit progressi suvest saati pole olnud.”
Osaühingu Baltic Blue Energy kavandatud tuulepark ehitataks Hiiumaa ja Saaremaa vahele merre, selle koguvõimus küündiks 2000 megavatini ning tuulegeneraatoreid oleks 300 ringis. Avamere-tuulepark on plaanitud ühendada Eesti elektrisüsteemiga 330kilovoldisel pingel uues Lihula 330kilovoldises alajaamas. Siff on öelnud, et tuuleparki arendab Eesti firma ja välisinvesteeringuid pole plaanis kaasata.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411