Reede, november 21, 2014
 

Politsei lõpetas Kärdlas alaealiste joomapeo

Ööl vastu pühapäeva tuli politseinikel sekkuda korrarikkumisse Kärdla majutusasutuses, kus pidutsesid alaealised.
16. novembril kella 2 paiku sai politsei teate, et Kärdlas Posti tänaval on majutusasutuses pidu, kus viibivad alaealised ja tarvitavad alkoholi. Sündmusele reageerinud patrullpolitseinike sõnul oli pidu lõpustaadiumis ja osa noori magama jäänud. Kokku viibis sel hetkel peol veel 11 inimest, kellest üheksa olid alaealised ja neist neljal tuvastati joobetunnused. Politsei võttis ühendust vanematega ja neli 14aastast tüdrukut anti neile üle.
Kärdla politseijaoskonna juhi Aare Alliku sõnul on sündmuse osas alustatud väärteomenetlust, millega selgitatakse muuseas välja, kuidas alkohol alaealiste kätte sattus, milline oli kohapeal viibinud täisealiste roll ja mis põhjustel alaealised majutusasutusse pidutsema pääsesid. Lisaks sellele viibis seltskonnas ka kaks täisealist, kes erinevate rikkumiste tõttu on politseinikele tuttavad juba varasemast.
“Politsei suhtub alaealiste alkoholi, narkootikumide ja tubakatoodete tarvitamisega seotud rikkumistesse täie tõsidusega. Noored inimesed ei teadvusta ise nende ainete mõjust oma organismile ja tihti võivad sellised peod lõppeda tagajärgedega, millega pole arvestatud. Samas tegeleb politsei sellistel puhkudel juba tagajärgedega. Seepärast on äärmiselt oluline selgitustöö kodudes, mis peab olema usalduslik ja mõjus. Üks võimalik koht, kus selle kohta infot ammutada, on veebileht tarkvanem.ee. See juhtum näitab selgelt, et on oluline teada, millises seltskonnas laps aega veedab ja kes on ta sõbrad,” julgustas Allik vanemaid olema ise aktiivsed.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411