Teisipäev, november 4, 2014
 

Otsitakse lojaalseid juhte?

Pole päris selge, miks on Hiiu vallavalitsusel nii kiiresti ja igati avalikku arutelu eirates vaja asutusi liita. Volikogus vallavanem Georg Linkovi selgitusi kuulates jäi nii mõndagi ebaselgeks ja vastust ei tulnud ka sellele küsimusele. Eelnõu kohaselt soodustavad valla asutuste ümberkorraldused haldussuutlikkust, kasutatakse paremini olemasolevaid resursse, ühtlustatakse teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti ning ühtlasi “välditakse tarbetut vallasisest konkurentsi”. Linkov tõi volikogus vallasiseses konkurentsi näitena, et Kärdla kultuurikeskusel ja Kõrgessaare vaba aja keskusel on novembri alguses ühel ja samal päeval kaks tipp- üritust: “Edaspidi me suudame neid vältida ja me kõik saame osa nendest üritustest.” Seda saaks teha ehk asutusi liitmatagi. Valla kodulehele kinnitab vallavalitsus, et asutuste ühendamisel loodetakse, et maksimaalselt palju inimesi olemasolevast koosseisust jätkaks. Kindel on siiski, et valla asutuste juhtide arv väheneb. Volikogu liige Artur Valk, kes praegu juhib Kõrgessaare vaba aja keskust, oletas, et üks põhjusi, miks nii kiire ja ühinemislepinguga vastuolus muudatus ette võeti, ongi see, et eesseisvatel 2015. aasta eelarvearuteludel oleks laua ääres vähem allasutuste juhte ja need oleks vallavalitsusele lojaalsed. Sel juhul võib Artur Valk, kes on olnud äärmiselt kriitiline nii valdade liitmise, kui praegu kahe piirkonna asutuste liitmise puhul, ette kindel olla, et valituks ta ei osutu, kuna pole olnud piisavalt lojaalne. Sellest, kuidas erinevad võimulolijate ja opositsioonis istujate arusaamad valla- elust, saate lugeda tänasest ajalehe arvamusküljelt.

4. november 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411