Teisipäev, november 4, 2014
 

Laskevõistluse võidud läksid mandrile

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Hooaja avavõistlusel õhkrelvadest laskmises said hiidlased tavapärasest tagasihoidlikumad tulemused, sest uues tiirus saavad nad alles nüüd harjutama hakata.
Pühapäeval korraldas Hiiumaa laskeklubi Käina spordihoone uues lasketiirus hooaja avavõistluse õhurelvadest laskmises. Lisaks Hiiumaa laskeklubi üheksale laskurile, oli osalejaid ka Saaremaa, Haapsalu ja Männiku laskeklubist – kokku võistles 17 laskesportlast.
Hiiumaa karikavõistluse esimeses etapis oli õhkpüstolis naistest parim Kaire Laupa. Hiiumaa meestest sai Tiit Vannas teise koha.
Hiiumaa naistest sai õhkpüssist laskmises teise koha Liivi Hansen, Kalmar Tikerpuu kolmanda koha.
Võistkondlikus arvestuses lähevad kirja kolme kõige parema tulemuse lasknud võistleja tulemused.
Enamiku esikohtadest noppisid seekord Männiku laskespordiklubi laskjad.
Karikavõistlus koosneb viiest etapist, mis toimuvad kord kuus ja lõppevad aprillis. Nii on hiidlastel veel aega tulemusi parandada.
Järgmisena toimuvad 14. detsembril Hiiumaa meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises. Hooaja lõpetavad kevadel Ervin Norgani mälestusvõistlused õhkrelvadest laskmises.
Uus lasketiir Käinas
Pühapäeval avatud Käina spordikeskuse keldris asuvas õhkrelvade lasketiirus on kümme rada, millel kuulipüüdjad ja kaasaegsed märklauad.
“Need on juba ideaalsed tingimused,” ütles Hiiumaa laskespordiklubi liige Haimar Hansen. Ta rääkis, et kümnerajane tiir on näiteks Männiku laskespordiklubil Tallinnas, aga saarlastel on kasutada vaid kaks rada. Paljudes kohtades, kus õhkrelvadest laskmist harrastatakse ja nii häid tingimusi pole, pannakse võistluste ajaks spordisaali teisaldatavad rajad.
Hansen kiitis, et võrreldes mulluse aastaga, kui võisteldi poolvalmis tiirus, on praegune seis suur samm edasi: tiir on tolmuvaba, helisummutus on parem ja laskjate kasutuses on ka eraldi riietusruumid. “Ei pea segama võistlejaid nende selja taga sagides,” lisas Hansen.
Peale ruumi remonti oligi pühapäevane võistlus tänavu esimene kord, kui tiirus lasta sai, seega pole Hiiumaa sportlased ka eriti trenni teha saanud. “Õnneks ei lähe viiest üks võistlus arvesse, seega saame endale lubada ka eksimusi,” ütles Hansen.
Treenida on vaja
Edaspidi käivad klubi liikmed kord nädalas Käinas harjutamas-treenimas.
Laskevõistlustel peavad mehed sooritama pooleteise tunni jooksul 60 lasku, naised ja noored ühe tunni jooksul 40 lasku. “Kes tahab tipus olla, peab ka jõutreeningut tegema, et selle aja märklauda sihtides ja täpseid laske sooritades mööda saata,” kinnitas Hansen.
Võistluse ajal ei tohi relva laualt ära võtta ega kõrvale suunata. Samuti ei tohi tulejoonelt ära tulla, võib sealsamas istuda ning jalgu ja kätt puhata. Mõtlemine-keskendumine ja relva hoides tasakaalu saavutamine on Hanseni sõnul lausa omaette teadus.
Relvadeks on klubi liikmetel Anschütz, Walther ja Hämmerli, püstolitest Walther ja Hämmerli. Kahel mehel on veel ka vanu vene päritolu IZ õhkrelv.
Hiiumaa laskespordiklubisse kuulub 17 liiget.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411