Reede, november 7, 2014
 

Läänemaal kaotas elu harrastuskalur

Teisipäeva, 4. novembri õhtul sai politsei teate, et Läänemaal ei ole koju tagasi jõudnud päeval võrke merre laskma läinud mees. Paari tunni pärast leiti kopteri abil merest tema surnukeha.
Õhtul veerand seitsme paiku teatati päästeametile, et 66aastane mees, kes päeval kella kolme paiku oli läinud Nõva vallas Rannaküla kandis võrku merre laskma, ei ole koju tagasi jõudnud.
Osutatud piirkonda siirdusid mehe otsingutele Haapsalu politseijaoskonna merepäästjad mootorpaadiga, PPA lennusalga kopter ja Nõva vabatahtlikud merepäästjad Kasse paadiga, kaldalt olid otsingutele kaasatud Nõva ja Risti päästekomando ning Nõva vabatahtlike päästekomando.
Kaldalt tuvastati kella seitsmeks mehe merelemineku koht Nõva jõesuudme lähistel, kus asus tühi käru. Kella kaheksa ajal märgati kopteri pardalt päästerõngast ja inimest merevees. Veerand üheksa jõudsid sinna mootorpaadiga merepäästjad, kes tõstsid mehe elutu keha paati ja suundusid Nõva sadamasse, kuhu kutsuti kiirabi.
Hukkunud mees oli merele läinud kahlamispükstega, kuid ei kandnud päästevesti. Surma põhjused selgitab välja lahang ja praegu on teadmata, kas meest tabas terviserike või ta uppus.
Kuigi päästevesti kasutamine ei ole kohustuslik, soovitab päästeamet seda siiski kanda, sest õnnetuse juhtudes võib selle kandmine olla määrava tähtsusega. Amet soovitab heitlike sügisilmadega mereolusid kriitiliselt hinnata ning asjatuid riske mitte võtta. Kui on võimalik, ei tohiks merele üksinda minna, sest õnnetuse juhtudes ei pruugi abivajajal endal olla võimalik abi kutsuda.
Tänavu on piiriveekogudel ja merealal politsei- ja piirivalveameti abi vajanud 552 hädasolijat, neist 417 on päästetud, hukkunud on 13 inimest ja 2 on teadmata kadunud, ülejäänud hädasolnud on ise pääsenud. Päästeameti andmetel on sel aastal erinevates veekogudes uppunud 63 inimest, sealhulgas sisalduvad ka need 13, kes kajastuvad PPA andmetes.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411