Reede, november 7, 2014
 

Korstnas ja soojamüüris põles tahm

Esmaspäeval, 3. novembril kella poole seitsme paiku õhtul said päästjad teate tulekahjust Kärdlas Kaare tänaval, kus ühekordne maja oli teataja sõnul suitsu täis. Päästjad selgitasid välja, et korstnas ja soojamüüris oli tahmapõleng. Nad likvideerisid põlengu ja kontrollisid maja termokaameraga üle ega tuvastanud ohtu.
Päästjad tuletavad meelde, et tahmapõlengud on täiesti välditavad. Selleks on vaja küttekoldeid puhastada nii sageli kui vajalik. Eramaja omanik peab kutselise korstnapühkija kutsuma kord viie aasta jooksul ja muul ajal puhastama ise küttesüsteeme nii tihti, et tahmapõlenguid ei tekiks.
Eelneval kütteperioodil sai hooldamata ja rikkis kütteseadmetest ning tahma süttimisest alguse pea 200 eluhoone tulekahju. Ehk iga viies eluhoone tulekahju sai alguse küttesüsteemist.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411