Reede, november 28, 2014
 

Jõulupuu jõudis Kärdla keskväljakule

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Neljapäeva lõuna paiku sai Kärdla Keskväljakule püsti seatud suur ja uhke jõulupuu, mis toodud siitsamast linnast, Kabeli tänavalt. Pühapäeval süüdatakse esimene advendiküünal ja kultuurikeskuses näidatakse kino.
“Puu kasvas tänava äärsel valla maal, mistõttu ei pidanud vald kuuse eest maksma,” selgitas Hiiu valla majandusosakonna juhataja Liili Eller. See on juba kolmas kord, kui linna jõulupuu tuuakse siitsamast, linna maadelt.
Puu langetasid, tõid keskväljakule ja panid sinna püsti Eesti keskonnateenused Hiiumaa osakonna töötajad. Mehhanismidest olid väljas üks traktor ja kaks veoautot, millest üks tõstukiga. “Kogu tegevus puu langetamisest Keskväljakule püsti panemiseni võttis aega kaks tundi,” selgitas osakonna juhataja Aivo Kriiska.
Kaunis kuusk on umbes 13,5 meetrit kõrge ja eile õhtuks paigaldati sellele 600 led-tuld.
Need süüdatakse jõulupuul esimesel advendil, 30. novembril kell 18. EELK Kärdla Johannese koguduse õpetaja preester Hüllo-Kristjan Simson edastab kuuse all rahvale advendisõnumi ja süütab advendiküünla. Kuuse all laulab naiskoor Heliko ja jagatakse jõulutuld. “Kõik soovijad saavad sellest omakorda süüdata oma kaasavõetud küünlad,” ütles Eller.
Jõulukingiks multifilm
Pärast jõulutule jagamist saavad kõik soovijad Kärdla kultuurikeskuse kinosaalis vaadata koguperefilmi “Madagaskari pingviinid”. Seanss algab kell 19 ja see on esimene film, mis MTÜ Hiiumaa Kino algatusel Hiiu vallale soetatud tehnikaga tuliuuele ekraanile jõuab.
Hiiu valla teises otsas, Kõrgessaare alevikus kasvaval jõulukuusel süüdatakse küünlad tund aega varem – püha-
päeval kell 17. Laulavad Lauka põhikooli lapsed Helgi Kaibaldi juhendamisel ja tantsivad tantsulapsed. Pakutakse piparkooke ja komme.
Esimese advendi tähistamine Reigi kirikus on pühapäeval, 30. novembril kell 16.  Reigi koguduse õpetaja Simson edastab rahvale esimese advendi sõnumi ja süütab advendiküünla.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411