Reede, november 28, 2014
 

Hiiumaa võiduparaadil lastakse mälestuspärg merre

Kui tavapäraselt asetatakse võiduparaadidel pärg Vabadussõja kangelaste monumendi ette, siis Hiiumaal lastakse pärg vette, kuna saarel monument puudub.
“Hiiumaal ei ole Vabadussõja mälestussammast, kuhu pärg panna, ja Hiiumaal lastakse pärg vette,” ütles BNS-ile Hiiu maavanem Riho Rahuoja ning lisas, et paraadil osalema on oodata ligi 800 kaitseväelast. “Tehnikaga on osa asju veel lahtised, aga see, mis puudutab kõikvõimalikku paraaditehnikat, siis praamiüleveo mõistes ei ole tegemist suurte kogustega – see meile erilisi probleeme ei valmista.”
Rahuoja sõnul võib aga paraadikülaliste ja isikkoosseisu transportimise jaoks tekkida vajadus tihendada praamide liikumisgraafikut. “See on nüüd selline väljakutse, mida me koos Väinamere Liinidega lahendama peame. Suure tõenäosusega peame me eraldi praami käima panema selleks ajaks,” täpsustas Rahuoja ja märkis, et täpsemat kokkulepet praamioperaatoriga on oodata detsembri keskpaigaks.
Paraad toimub Kärdla keskväljakul, mille pikkus on ligi 160 meetrit. Paraadi toimumise ajaks suletakse ajutiselt kuni kahe kilomeetri pikkuses tänavaid.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411