Reede, november 14, 2014
 

Ettevõtlus maal on võimalik

Vaatamata suurepärasele elukeskkonnale lahkuvad inimesed jätkuvalt ja kohalikel ettevõtjatel tuleb tööjõuturul konkureerida lisaks Tallinna ja Helsingiga.
Üks võimalustest on maksta väärilist palka, kuid loomulikult on väärilise palga number osaliselt ka näiline: ettevõte, mis on registreeritud Hiiumaale, võib suure osa tulust teenida Skandinaavias (nt ehitusettevõtted). Pealegi, sedavõrd väikeste mastaapide puhul mõjutab mõne kõrgepalgalise lisandumine kohe keskmist palka.
Kuigi viimase rahvaloenduse andmeil oli Hiiumaa rahvastiku vähenemine viimasel aastakümnel Eesti suuremaid, toimetavad Hiiumaal ettevõtjad, kes usuvad, et ka väljaspool Tallinna ja Harjumaad on elu võimalik.

Tanel Malk
Hiiumaa Ettevõtjate liidu esimees
Hiiumaa majandusülevaade 2013

14. november 2014

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411