Teisipäev, november 18, 2014
 

Emmaste rahvamajal uus omanik

Helja Kaptein
Emmaste valla keskuses aastaid tühjana seisnud ja lagunev kunagine rahvamaja ärkab nüüd loodetavasti uuele elule.
Maja ostsid tänavu oktoobris Helju ja Jaan Peets Tartumaalt. Uue omaniku sõnul on tegemist väga halvas seisus majaga, kus saalipõrandalt on parkett üles kakutud ja ära viidud kogu metall. Jaan Peets ütles Hiiu Lehele, et hoone jääb ikka kultuuriasutuseks, kuid ei soostunud oma plaane lähemalt avama. Suurem ümberehitus algab ilmselt kevadel, aga esimesed hädapärased ehitustööd, et maja säiliks, algasid Peetsi sõnul kohe. “Teeb kurvaks, et klaasisime aknad ja sulgesime uksed ning järgmisel hommikul olid uued klaasid kohe puruks visatud,” kurtis Peets. “Mulle Hiiumaal väga meeldib ja ma mõtlesin, et siin ei vandaalitseta, aga ilmselt peame majale turvakaamerad soetama.” Nii tuligi aknaavad klaaside asemel laudadega katta.
Enne kui ehituse-, transporid- ja metsanduse valdkonnas tegutseva OÜ Kastre Tööstuse omanik Jaan Peets rahvamaja ära ostis, kuulus see kaks aastat Sander
Sulasele. Sulane ostis selle OÜ Frezire pankrotivarana. OÜle Frezire kuulus maja neli aastat. Enne seda oli maja aasta OÜ Kevadpäike omandis ja enne seda kuulus kolm aastat OÜle Hiiu Invest, mis ostis maja 2002. aastal.
1987. aastal valminud rahvamaja jäi tühjalt seisma 90ndate alguses.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411