Teisipäev, oktoober 7, 2014
 

Tähelepanu, loomad teel!

Seoses alanud ajujahiperioodiga kutsuvad Eesti Jahimeeste selts ja maanteeamet kõiki liiklejaid tavapärasest suuremale ettevaatlikkusele, sest suurulukitega kokkupõrke oht on märksa suurem kui muul ajal. Eriti tähelepanelik tuleks olla nädalavahetustel, kui toimub enamik jahte.
Alates 1. oktoobrist on meie metsades lubatud ajujaht ja jaht jahikoertega ning seoses sellega on metsloomad tavapärasest liikuvamad, hajutatud tähelepanuga ja võivad sattuda teedele ka päevasel ajal. Samuti on ohtlikud hommikused ja õhtused hämarikuajad, mil metsloomadel on loomupäraselt kõrgem aktiivsus. Tasub meeles pidada, et täiskasvanud põder kaalub kuni 500 kilo ja kokkupõrge temaga võib olla mõlemale poolele väga tõsiste tagajärgedega.
Lisaks jahtidele toob suurema loomade liikuvuse kaasa miinuskraadidest tingitud suurenenud energiavajadus ja seetõttu on metsloomad tavapärasest aktiivsemad ka toiduotsingutel. Palume tähelepanelikult suhtuda metsloomade eest hoiatavatesse liiklusmärkidesse ning olla valvas nende piirkonnas.
Viimasel kümnendil on aastas keskmiselt juhtunud
27 loomaga, valdavalt põdraga, seotud liiklusõnnetust, kus on viga saanud või hukkunud inimene.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411