Teisipäev, oktoober 14, 2014
 

Käinas avas uksed kaasaegne aeroobikasaal

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Laupäeval sai uudistada Käina spordikeskuses vastvalminud aeroobikasaali ja osaleda tutvustavas bodypump treeningus.

Käina spordikeskus on esimesena käiku võetud ujulakompleksile lisaks üha uusi ruume spordisõprade kasutusse andnud. Mullu said tervisesportlased enda kasutusse jõusaali, seejärel ronimisseina. Nüüd valmis nõuetele vastav aeroobikasaal ja keldrikorrusel tõsteruum.
“Me ei lõika veel maja avamislinti läbi, sest kõik kolm korrust pole valmis,” ütles esimesel bodypump rühmatreeningul osalejaid tervitanud spordikeskuse juhataja Hannes Maasel. Ta rääkis, et saal on valmis, sisustatud ja ideaalilähedane, kuigi alati on võimalik midagi paremini teha.
Käina spordikeskuse aeroobikasaal on varustatud seinapeeglite, võimendusaparatuuri ja spetsiaalse MONDO põrandakattega. Laupäeval saalis treeningut läbi viinud Triin Masing rääkis, et Hiiumaa mõistes on saal super! “Suur, nägus, avar ja peeglitest saab oma liigutusi kontrollida, põrand ei libise ja sellel on mõnus maas harjutusi teha,” ütles ta.

Masingu sõnul oli algul ainult ventilatsioon paigast ära, treeningu jooksul tekkis õhupuudus ja osalejail hakkas liiga palav. Tema sõnul madalate ruumidega, kus korraga palju inimesi rassib, kipub ikka selliseid olukordi olema.
Lisaks aeroobsetele treeningutele on saali kavandatud tegevusi ka muudel spordialadel. Lähiajal alustatakse võitluskunstide treeningutega ja ettevalmistused käivad noorte maadlustreeningute alustamiseks.
Järgmised bodypump treeningud on Käina spordikeskuses välja kuulutatud tänaseks, neljapäevaks ja 30. oktoobriks. Lähema infot saab spordikeskuse kodulehelt www.kainaujula.ee Samas on avaldatud spordikeskuse uus hinnakiri, mis hakkas kehtima seoses uute teenuste kasutuselevõtuga.
Treenijaid on valmis vastu võtma ka keldrikorrusel asuv tõsteruum. “Saaliks ei saa seda nimetada, sest ruum on väike,” ütles juhataja. Samas on siin olemas spetsiaalne tõstepõrand, kuhu võib tõstekang ka hooga maanduda.
Tõstjate kasutada on tõstepink, kangid, eriti rasked hantlid ja sangpommid. Hantlid on kuni 50kilosed ja sangpommid kaaluvad 16, 24 ja 32 kilo. “Kergemad hantlid asuvad jõusaalis,” selgitas Hannes Maasel ja lisas: “Tõsteruumi ja aeroobikasaaliga olen ma väga rahul!”
Aeroobikasaali ehitust rahastas Käina vald. Ehitustööd spordihoones jätkuvad. Õige pea valmib uus riietus- ja duširuum ning mitmeotstarbeline lasketiir. Viimane peaks kasutusse minema novembri algul. Seal on edaspidi võimalik treenida ka kergejõustiklastel.
Hiiumaa Laskespordi klubi kavandas Käina spordikeskuse tiiru laupäevaks õhkrelvade Hiiumaa karikavõistluste avaetapi, kuid tiiru valmimine viibib. „Püüame esimese võistluse läbi viia 1.–2. novembril. Loodame, et tiir on selleks ajaks valmis,“ teatas klubi juhatuse nimel Tiit Vannas.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411