Teisipäev, oktoober 14, 2014
 

Ka üks siga on palju

Hiiumaal on kaunid paigad, palju puutumata loodust ja loomi. Selle kõige mõnusa ja loodusliku ning loomuliku vahel peavad ka kohalikud elanikud oma igapäevatoimetusi tegema.
Pole just meeldiv, kui metsakülas elav peremees või perenaine hommikul ärgates näeb, et õue on “üles küntud” ehk siis sead on omale söögipoolist tuhnimas käinud. Kurvem on lugu siis, kui rünnaku ohvriks on sattunud heinamaa, vilja- või kartulipõld.
Pühalepa valla Harju talu peremees Toomas Remmelkoor rääkis, et see on iga-aastane asi, et osa saagist metsa läheb. Jahimehed aga ootavad kindlaid andmeid talunikele tekitatud kahjude kohta. Võimalus nõueteks avanes uue jahiseaduse kehtima hakkamisega.
Leluselja jahiselts on esimene, kes põllumeestele kahju korvanud.
Hiiu Leht tuletab meelde, et jahimeeski on inimene, ta kütib hobikorras ega soovi põllumehele kahjusid. Kutsume maaomanikke üles jahimeestega koostööle ja soovime jõudu jahindusnõukogule konsensuse saavutamisel.

14. oktoober 2014

 

Sildid:

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
  • Aira Toss

    Maaomanikud on valmis jahimeestega koostööks, aga koostööd ei saa teha ühepoolselt. Sõlmitakse siiski vaid selliseid lepinguid, mis on mõlema osapoole jaoks mõistlikud. Seni kuni hobiga tegelejad eeldavad, et maaomanikud peavadki võõraste inimeste hobi jätkuvalt kinni maksma ja pakuvad välja selliseid tingimusi, seni konsensust ei tule. Jaht ongi hobi ja jahimeestel on aeg aru saama hakata, et hobid ongi päris kallid lõbud ning naiivne on loota, et maaomanikud jäävadki jahimeeste hobisid kinni maksma.

     
     
     
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411