Teisipäev, oktoober 14, 2014
 

Hellström võitis muinsuskaitseameti konkursi

Kadi Kiiver | Hiiu Leht
Maastikuarhitekt Kristiina Hellström võitis tänavuse muinsuskaitseameti konkursi parimate eritingimuste kategoorias.
“Suuremõisa parki ja tema ajalugu oli väga põnev uurida, see polnudki nagu töö. Muinsuskaitseameti tunnustus kinnitab mu mõtet, et materjal kuluks ka raamatuks vormistada,” kommenteeris Kristiina Hellström.
“Pargi korda tegemisest kahjuks minu jõud üle ei käi, aga ehk suudavad need, kes selleks kutsutud ja seatud – Hiiumaa Ametikool, Suuremõisa Põhikool, RMK ja Keskkonnaamet – selleks lähitulevikus mingi ühise pingutuse teha. Kasvõi antud teemal kokkugi saada,” avaldas Hellström lootust.Tunnustus tuli Suuremõisa mõisa pargi rekonstrueerimise eritingimuste koostamise eest. Ameti veebilehel kirjutatakse, et Suuremõisa mõisa pargi muinsuskaitse eritingimused väärivad tunnustamist väga põhjalike uuringute, professionaalse pargianalüüsi teostamise ning ajaloolist parki väärtustavate kujunduspõhimõtete koostamise eest.
Veel märgitakse, et koostatud eritingimused tuginevad arhiiviallikatele, sh ajaloolistele kaartidele ja käsikirjalistele materjalide. Nende alusel on koostatud põhjalik pargi ajalugu, mis oluliselt täiendas nii Suuremõisa pargi kohta seni teada olnud andmeid, kui laiendas teadmisi Eesti parkide ajaloost üldiselt.
Konkursi pärandi populariseerija kategoorias oli üks nominente MTÜ Hiiumaa Muinsuskaitse selts, mida toodi esile seltsi kodulehel oleva annetuskeskkonna loomise eest. Annetuskeskkonnas saab soovija toetada halvas korras vanade hauatähiste restaureerimist. Tänu annetustele on juba restaureeritud 19 hauatähist.
Hea koostööpartneri kategoorias nomineeriti Soome erafirma OY SubZone, mille abil on mitmel viimasel aastal Hiiumaa lähistel põhjalikult dokumenteeritud laeva-
vrakke. Muinsuskaitseamet tunnustas OYd SubZone “tõelisel vabatahtlikkusel põhineva meeskonnatöö eest”.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411