Teisipäev, september 23, 2014
 

Ühine spordikool

Hiiu vald on võtnud südameasjaks tõsta Hiiu saare huvihariduse tasemel olev sport teadliku ja süstemaatilise hariduse pulgale. Teadlikum spordiharidus annab meie lastele suurema võimaluse jõuda oma arengus tippu. Selleks on kavas luua spordikool.
Teatavasti oli see asutus varem Kärdlas olemas ja vahendite kokkuhoiu huvides liideti keskkooli, hilisema gümnaasiumiga.
Nüüd on vald lepinguga palganud Kristi Linkovi, kes valmistab ette spordikooli asutamisdokumente ja spordialade ainekavasid.
Hiiumaa spordiliidu esimehe Anton Kaljula sõnul on spordikooli taastamisest räägitud alates selle likvideerimisest. Korra, umbes kümne aasta eest, on spordiliit ette valmistanud ka dokumendid ministeeriumile esitamiseks, kuid plaanist taganenud, kuna mõistis, et otsustaja saab siiski olla vaid see, kellel on raha st omavalitsus.
Kaljula peab õigeks, et loodaks Hiiumaa, mitte vaid ühe valla spordikool. Muusikaharidust saab Kärdlas, kauneid kunste õppida Käinas, vaid sport on veel oma koolita. Taganutetud varasem spordikool oli ainult Kärdla oma. Nüüdne hõlmaks ka endise Kõrgessaare valla ala.
Spordiliidu juhi sõnul peaksid spordikooli all olema ka neid spordialasid, mida Hiiu vallas ei viljeleta. Näiteks ujumine, suusatamine.
Katrin Sarapuu andis mõista, et tegelikult on vald teiste omavalitsustega läbirääkimisteks avatud ja arengukavas on kirjas mõlemad – nii Hiiu valla kui Hiiumaa spordikooli variandid. Teisalt on ette võetud väga kiire ajakava, spordikool tahetakse käivitada juba 2015. a sügisel.
Hiiu Leht paneb Hiiu vallale südamele, et spordikooli, mille vajalikkuses keegi ei kahtle, ei maksa siiski uisapäisa valmis teha. Rääkige, pidage nõu, kaasake teisi omavalitsusi! Vastasel korral kaotavad mitmed spordialad ja nendel aladel süsteemselt treenida soovijad. Ärge võtke meie lastelt tippujõudmise võimalust seetõttu, et nad ei ela Hiiu vallas!
23. september 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411