Teisipäev, september 23, 2014
 

Täiskasvanud õppija konkursi rahva lemmiku hääletus kestab

Tänavuse täiskasvanud õppija nädala (TÕN) konkursil esitati aasta õppija tiitlile kokku 70 kandidaati.
Üks, kellele saab oma hääle anda, rahva lemmiku väljaselgitamiseks, on Hiiumaa aasta õppija, OÜ Hiiu Gourmet juhatuse liige Heli
Hahndorf.
Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsatsioon (ETKA) Andras kodulehel iseloomustatakse teda nii: “Hiiumaa aasta õppija Heli Hahndorf (35) on küll inimene, kelle kohta võib öelda ettevõtlik ja julge – mida huvitavat näeb-kuuleb, seda ka ise järele proovib. Ja loomulikult tuleb kõige uue alustamise käigus ise palju õppida. Nägi Heli Šotimaal menukaid ökoseepe – õppis valmistamise selgeks, asutas oma seebikoja ja hakkas tegema. Tema Heltermaal asuvas käsitöömajas ei olnud piisavalt kodusaare toidukraami – mõeldud-tehtud, tuleb hakata ise maitsesoolasid, siirupeid ja muud vajaminevat tootma. Nägi Inglismaal õppereisil olles alpakasid – tõi ka endale kolm looma koju. Seda nimekirja võiks jätkata. Olles aktiivne käsitööseltsi ja hiidlaste koostöökogu liige, on kokandust, hotelli- ja restoranijuhtimist ning keskkonnakorraldust õppinud naine ikka valmis kaasa lööma erinevates projektides ja muudes ühistegemises, sealhulgas ka oma õpitut edasi andma.”
Küsimustele miks Te õpite ja milliseid muutusi on õppimine Teie ellu toonud, vastas Hahndorf nii: “Hoian ikka silmad lahti, kasvõi selleks, et ajaga kaasas käia, konkurentsis püsida, silmaringi laiendada, võimalusi avaradada, uuendustele avatud olla, suuremalt mõelda… Ümberringi sünnib nii palju huvitavat! Kui oled ise innustunud ja pealehakkamist täis, innustuvad ka inimesed su ümber.
Eelkõige olen õppinud julgelt oma kirgesid, ideid, soove ellu viima. Projekti “Growing Gastronauts” koolitusreisidel Prantsusmaal, Inglismaal ja ülemereriigis Saaremaal on olnud võimalus palju õppida ja õpitut töötubade ning kooskokkamiste käigus edasi anda. Tahaksin end kokanduses, käsitöös ja turunduses veel täiendada – ettevõtjana on vaja ju pidevalt areneda ja edasi liikuda.”
Rahva lemmiku poolt saab hääle anda 5. oktoobrini ETKA Andras kodulehel www.andras.ee. Rahva lemmik selgub 10. oktoobril täiskasvanud õppija nädala avapeol Haapsalus.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411