Teisipäev, september 30, 2014
 

Rahvusvaheline muusikapäev kostitab hiidlasi kolme kontserdiga

Kolmapäeval, 1.oktoobril tähistab Eesti muusikanõukogu rahvusvahelist muusikapäeva suurejoonelise kontserdiprogrammiga, tuues Hiiumaale särava viiuliduo Maarja Helen Oserovi ja Anete Ainsaare.

Kontserdid toimuvad Hiiu maavalitsuses kell 13–13.25, Käina huvi- ja kultuurikeskuses kell 15–15.25 ja R. Tobiase nimelises Kärdla muusikakoolis kell 16.10–16.35. Kontserdid on tasuta.

Paljulubava viiuliduo moodustavad Eesti muusika- ja teatriakadeemias Mare Teearu käe all tudeerivad muusikud, kelle repertuaari mahub nii eesti heliloojaid kui ka maailmaklassikat. Noored viiuldajad on koos musitseerides pälvinud ka rahvusvahelist tunnustust. Nii on neil ette näidata esikohavõit Itaalia konkursil Città di Filadelfia kammeransamblite kategoorias.

Muusikapäeva programmis astub ühtekokku üles rohkem kui 680 muusikut kogu riigis. Üle Eesti toimub 147 tasuta kontserti. Lühikesed 25minutilised kontserdid on täpselt parajad muusikalised vahepalad argipäevaks.

Muusikapäeva eesmärgiks on väärtustada ja tutvustada Eesti muusikakultuuri, samas ka tutvustada Eesti muusikuid ja nende elukutset. Muusikapäeva märksõna “Kuula!” kutsub üles kuulama ja märkama muusikat ning helisid meid ümbritsevas keskkonnas ja ka mõtisklema, millist osa mängib muusika me igapäevases elus.

Päeva jooksul võib muusikuid kohata veel mitmel pool ühistranspordis, aga ka pankades, kaubanduskeskustes, kirikutes, riigiasutustes ja koolides üle Eesti.

Päevased üritused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga, kus Eesti jultuurkapital ja Eesti muusikanõukogu annavad üle igaaastased muusikapreemiad. Preemiate tseremooniast teeb otseülekande ka Eesti Televisioon. Ülekanne algab 1. oktoobril kell 19 ETVs.

Täielik 1. oktoobri Muusikapäeva programm www.muusikapäev.ee.

HL

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411