Teisipäev, september 16, 2014
 

Mehed: sööge puu- ja köögivilju

Tervise Arengu instituut alustas teavitust “Mees peab olema viljakas”, et tuletada meestele meelde soovitust süüa vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju päevas. Teadlikud sellest, kui palju tuleks päevas puu- ja köögivilju süüa, on vaid 9 protsenti meestest.
Mehed peavad vajalikku kogust oluliselt väiksemaks. Kõige enam neist ehk 44 protsenti arvab, et vajalik kogus on üks–kaks peotäit puu- ja köögivilju päevas, selgus Turu-uuringute ASi uuringust. Naiste teadlikkus on meeste omast parem, neist teadis iga viies ehk 20 protsenti soovituslikku päevast kogust. Naised jälgivad ka rohkem, et nad sööksid puu- ja köögivilju – seda teeb 52 protsenti naisi ning vaid 33 protsenti mehi.
Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi sõnul on teavituse eesmärk tõsta meeste teadlikkust, kui palju nad tegelikud peaksid puu- ja köögivilju sööma ning neid sellele teele ka suunata.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411