Teisipäev, september 9, 2014
 

Kutser võitis Estonian Cupi

Indrek Kutser
Eesti suurim rattaspordi sarivõistlus Estonian Cup lõppes traditsiooniliselt Jõulumäe Rattamaratoniga. Hiidlased teenisid Jõulumäel kolm medalit ja lõpetasid medalikohtadel ka hooaja kokkuvõttes.
Karmo Kutser oli viimasel etapil üldarvestuses viies, ent võitis M14 vanuseklassi. Kokkuvõttes oli ta samuti kindlalt parim M14 arvestuses, võites kaheksast sõidust viis.
Positiivse üllatuse pakkus Kutseri teine koht üldarvestuses. Hooaja alguses ei võtnud Karmo eesmärki koondarvestuses esikolmikusse jõuda, kuna see tundus liiga kõrge sihtmärk. Kuid esimeste võistluste edukad sõidud – Karmo alustas viienda ja esimese kohaga üldarvestuses – tõstsid šansse ja panid enam pingutama, et ka hooaja kokkuvõttes kõrgele kohale jõuda.
Poolmaratoni esikoha oli kolme esikoha ja kolme teise koha punktidega juba enne viimast etappi endale taganud Kristo Prangel klubist A&T Sport. Teist ja kolmandat kohta oli aga enne viimast etappi võimalik püüda veel mitmel noormehel. Karmo Kutseri tugev sõit tõigi just talle teise koha. Arvesse läinud kuues paremas sõidus ta viiendast kohast kaugemale ei jäänudki.
Karmo õde Indra oli Jõulumäel N14–16 vanuseklassis teine. Sama koha teenis ta ka hooaja kokkuvõttes. Tema sarjas osalemist iseloomustab stabiilsus. Hooaja vältel ei langenud ta ühelgi etapil poodiumilt välja. Koondarvestuses oli Indra 40.
Robin Pruul lõpetas Jõulumäel üheksanda, hooaja aga kümnenda kohaga. Samas M14 klassis, mille Karmo Kutser võitis, oli ta nii viimasel etapil kui aasta lõikes kolmas.
Estonian Cup rattasari alustas mais Mulgimaal ja kokku toimus Eesti eri paigus kaheksa etappi, arvesse läksid kuue parema võistluse kohapunktid. Kokku osales poolmaratonidel täpselt 1000 ratturit, kes vähemalt ühel etapil tulemuse kirja said.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411