Teisipäev, september 23, 2014
 

Kärdla linnaraamatukogus kaks loengut tõlkekirjandusest

Ave Maria Mõistlik
Ave Maria Mõistlik
Eesti raamatukogude lugejad eelistavad kodumaiseid ja nende oma emakeeles – eesti keeles – kirjutavaid autoreid, kuid tähelepanuta ei saa jätta ka tõlkeilukirjandust.
Selle lugemine aitab avardada maailmapilti, paremini mõista ümbritsevat lähedal ja kaugel.
Eesmärgiga tutvustada väärt tõlkeilukirjandust on Kärdla linnaraamatukogu kokku pannud loengupäeva “Kirjandusest kirju maailm”, kus esinevad tõlkija ja Loomingu Raamatukogu peatoimetaja Triinu Tamm ning kirjandustegelane Igor Kotjuh. Tamm räägib tänapäevasest prantsuse kirjandusest Kotjuh teemal “Saame tuttavaks eestivene kirjandusega. Eestivene kirjandus – võõras või oma?”
Triinu Tamm on tõlkinud mitmeid prantsuskeelseid raamatuid, lisaks toimetanud muid võõrkeelseid teoseid. Ta on kirjutanud eri väljaannetesse ülevaateid nii kaasaegsest prantsuse kirjandusest kui tõlkimisest. 2013. aastast töötab ta Loomingu Raamatukogu peatoimetajana. Ka on ta üles astunud Vikerraadio kirjandussaate “Loos on asju” kaassaatejuhina.
Igor Kotjuh on mitmekülgne kirjandustegelane, kes muu hulgas tuntud eestivene kirjanduse tutvustajana. Viimase kolme aasta jooksul on ilmunud rohkelt raamatuid Eestis elavatelt vene keeles kirjutavatelt autoritelt. Osana eesti kirjandusest vajavad nende raamatud  tutvustamist eestikeelsetele lugejatele.
Loengupäev algab neljapäeval, 25. septembril kell 10 raamatukogu lugemissaalis. Kõik huvilised on on oodatud!

Kristel Pärnsalu
Kärdla LR
pearaamatukoguhoidja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411