Teisipäev, september 16, 2014
 

ETV “Mehed ja mõrrad” jõuab ka Hiiumaale

Rannakalurite elust jutustav ETV saatesari “Mehed ja mõrrad” jõuab Hiiumaale kahe nädala pärast. Uues kaheksaosalises saatesarjas asuvad Anatoli Tafitšuk ja Sten Teppan uurima, kuidas läheb elu Eesti rannakaluritel. Sarja ette valmistades tegi meeskond ringi peale kõigile kaheksale kodumaisele kalanduspiirkonnale, kus kohtuti nii vanade kui ka noorte randlastega. Hiiumaal käisid saatejuhid Salinõmme sadamas, Saarnaki laiul, Kalanas, Kõpu tuletornis, grillis Lest ja Lammas ning Kärdlas Imre Kivi mõrratöökojas. Kes soovib näha, mis täpselt saatejuhtidele Hiiumaal silma hakkas, peaks telepurgi lahti keerama laupäeval 27. septembril kell 19.35 kui “Mehed ja mõrrad” Hiiumaa-saade eetrisse läheb. Saatesari räägib kalurite igapäevaelust ja rannapiirkondade arengust, mis viimastel aastatel toimunud nii omal jõul kui ka Euroopa Kalandusfondi toel. Juttu tuleb kalavarudest meie vetes, kala püüdmisest ja töötlemisest. Tehakse süüagi, et näidata – kalatoit ei pea sugugi alati olema supermarketist ostetud lõhefilee, mis fooliumisse pandult ahjus küpsetatakse. Pealegi saab kinnitust, et kala puhastamine on arvatust palju lihtsam. Saatesarja režissöör on Kertu Köösel, toimetaja Kerli Dello, produtsent Tiina-Mari Koljak. Esimene saade oli eetris 13. septembril. HL

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411