Reede, august 8, 2014
 

Treeneri esimesed triibulised

Kärdla Linnameeskonna jalgpalliklubi kapten Sander Laur astub esimesi samme treenerina
Suuremad ristsed sai Laur eelmisel nädalal juhendades Linnameeskonna 2001. aastal ja hiljem sündinute võistkonda Saaremaa Cupil.
“Saaremaa Cup on väga nimekas noorteturniir Eestis,” selgitas Laur. “Sain seal teada, millised treenimise traditsioonid ja eripärad on näiteks Venemaal, Valgevenel või Lätil. Eelmisel aastal seal turniiril mängijana osaledes ei osanud seda panna tähele.”
Palliplatsil keskpoolkaitsja rolli täitev mängumees rääkis, et sai turniiril tuttavaks väga paljude erinevate treeneritega ja hindab saadud kontakte kõrgelt.
Viiepäevasel turniiril olid iga päev mängud, lisaks kultuuriprogramm. Samas suur osa ajast tuli treeneril noortega ise n-ö ära täita. Laur võtab seda aga kui positiivset kogemust: “Ei ole midagi, mille üle väga nuriseda. Lastel oli tore ja minul oli tore, kuigi muidugi oli see väsitav laste ja ka minu jaoks, aga sellised need turniirid on.”
Laur on varem treeneritööga üsna põgusalt kokku puutunud – mullu oli ta Rimi ja Eesti jalgpalliliidu Kärdla suvelaagris abitreeneriks ning vahel on ta saanud ka Jaanika Küttimit trennides asendada.
Tallinna transpordikoolis õppiv Laur näeb oma tulevikku jalgpalliga seotuna. Juba järgmisel nädalal on ta taas suvelaagris abitreeneriks. Kaugemas tulevikus tahab ta järjepidevalt noori treenima ja õpetama asuda. Ent olles kahe jalaga maa peal, ütles ta, et esimese asjana on vaja koolid ära lõpetada.
Saaremaa Cup kulges meie noorte jaoks tulemuste mõttes siiski kesiselt. Alagrupiturniiril ei võidetud ühtegi mängu. 2004. ja hiljem sündinud jõudsid Jaanika Küttimi juhendamisel viienda-kuuenda koha mänguni, kus saarlased nad 4:2 alistasid.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411