Reede, august 22, 2014
 

Oma kõrv on kuningas!

Pühalepa muusikafestivali iseloomustab huvitav kava ja kõrgetasemelised esinejad nii kodu- kui välismaalt. Nagu näiteks dirigendid Jos van Veldhoven Hollandist ja britt Simon Carrington või siis Vox Clamantis, noored klassikatähed ja muidugi Collegium Musicale kunstilise juhi Endrik Üksvärava juhtimisel ja paljud teised.
On olnud ka väga omapäraseid ja harva esitatavaid teoseid, nagu näiteks Saksa helilooja J. Scheini teos “Israelis brünnlein”, mis esimesel festivalil kõlas üldse Eestis esimest korda. Loodan väga, et korraldajatel õnnestub kõrget taset hoida ja et jätkuvalt leitakse võimalusi seda suurepärast algatust toetada.
Mis minusse puutub, siis Endrik [Üksvärav – toim] tuli mõned aastad tagasi küsima, mida ma arvan sellest, et nad tahaksid festivalil minu teoseid ette kanda – loomulikult, mis sai mul selle vastu olla!  On ju tore, et kui Hiiumaa inimesed, kes kuulevad või loevad, et kusagil juhtub minu muusikaga seonduvalt seda, teist või kolmandat, saavad sel festivalil mitmeid minu teoseid ka ise ära kuulata – oma kõrv on ikkagi kuningas.

Helilooja Erkki-Sven Tüür
22. august 2014

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411