Teisipäev, august 12, 2014
 

Merel nähti mitmeid punaseid rakette, otsijad hädasolijaid ei leidnud

Neljapäeva, 7. augusti õhtul veidi enne südaööd sai Kuressaare merevalvekeskus kolm teadet oranžika või punase raketi kohta.
Esimene teade tuli selle kohta, et raketti nähti Sõru ja Triigi sadama vahelisel merealal. Radar merealal liiklust ei täheldanud ning kedagi ei avastanud ka piirkonda kontrollinud piirivalvelaeva meeskond. Otsingud lõpetati reede, 8. augusti varahommikul kell pool neli.
Teine teade raketi kohta tuli Osmussaare ja Tahkuna vahelisel merealal. Radar sealsel merealal liiklust ei täheldanud. Ala kontrolliti lennusalga lennuki ja Kärdla kordoni mootorpaadiga. 8. augustil kell pool neli otsingud lõpetati, kedagi merel ei avastatud.
Kolmanda teatega anti teada raketist Rohuküla ja Heltermaa vahelisel ala. Radar ka selle piirkonna merealal liiklust ei täheldanud. Ala kontrolliti piirivalvekaatriga, otsingud lõpetati varahommikul kell pool kolm, samuti kedagi leidmata.
Merevalvekeskuse töötajad panevad kõigile südamele, et vastutustundetu punase raketi kasutamine ja sellele järgnev otsingutegevus võib pikendada abi saabumise aega tõelise abivajajani. Punast värvi raketid, lastuna veekogult või veekogu vahetust lähedusest, on  rahvusvaheline  märguanne hädaolukorrast. Punane langevarjuga rakett lendab 300 m kõrgusele, nähtavuskaugus on kuni 40 km ja põleb see 40 sekundit – seega on pika aja jooksul päris kaugele nähtav ja annab teada, et keegi vajab abi.
Sellise raketi kasutamine muuks otstarbeks kui hädasignaaliks on territoriaal- ja sisemerega ning Peipsi järve, Lämmijärve ja Pihkva järvega külgnevates valdades keelatud ning toob kaasa karistuse. Trahvisumma võib ulatuda 400 euroni.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411