Reede, august 1, 2014
 

Kõpu küladepäev lõi kuumarekordi

Harda Roosna | Hiiu Leht
Nii kuumal päeval kui seekord, pole Kõpu küladepäev veel toimunud. Ehk oli see ka põhjus, miks kella 14 ajal kui Kõpu Külamäe peoplatsil päev avati ja kraadiklaas näitas üle 30 soojapügala, oli peolisi napilt.
Päeva avanud Hiiu maavanem Riho Rahuoja avaldas arvamust, et ennem lüüakse seekord kuuma- kui küladepäeva osalejaterekord ja nii läkski.
Oma nime pani registreerimislaua tütarlaste juures kirja siiski päris paljud, 347 peolist. Kõige rohkem peolisi, 40 oli Kiduspe külast. Mitte ühtegi esindajat ei olnud Viita, Viitasoo, Poama ja Mardihansu küladel. Kaugemaid külalisi teistest Hiiumaa paikadest, nt Tartust, Tallinnast, Karksi-Nuiast ja mujaltki, sai kirja 64.
Peopäev oli päris pikk ja õhtupoole läks jahedamaks, siis tuli tuletorni juures etenduselt “Körged, körged Köpu mäged” veel hulk inimesi vaatama, tantsima ja külasuppi sööma. Selleks ajaks oli registreerimislaud juba kokku pakitud.
Varasem osalejaterekord, 629 peolist on kirjas Suureranna külas peetud 11. Kõpu külade päevalt.
13. Kõpu poolsaare külade päeva korraldamise eestvedaja oli Hirmuste küla, 14. külade päeva korraldab Kiduspe küla.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411