Teisipäev, august 19, 2014
 

Iseseisvuspäeval tehakse Soeras talutööd

HELJA KAPTEIN
Möödunud nädalal lõikas Soera talumuuseumi peremees Aleksander Laksberg muuseumi taga põllul vikatiga vilja.
Tritiku põld kuulub küll Sulev Mattole, aga igal aastal jätab ta mingi nurga põllust muuseumirahvale lõigata. Seda vilja hakkabki muuseumirahvas taasiseseisvumispäeval vana rehepeksumasinaga peksma – kaheteistkümnendat korda juba. Eelmise sajandi algusest pärit unikaalse rehepeksumasinaga töötavad Arvo Vannas ja Arvi Lõppe, üles panna aitab Toomas Remmelkoor.
Soera talumuuseumi perenaine Õie Laksberg ütles, et lisaks rehepeksule saab õppida puust koosta valmistamist koos Tiit Männamaaga, vitstest varbaia väänamist koos Rein Jürimäega. Anneli Tissari õpetab võrkvöö tegemist ja lastega toimetab Liisi Mäeumbaed.
Kõik, kel kõht tühjaks läheb, saavad kohapealt talutoitu osta.
Talutööde päev ja rehepeks Soera talumuuseumis algavad 20. augustil kell 13.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411