Reede, august 8, 2014
 

Heaga harjub?

Vabatahtlike jõud on tõesti suur. Neid on õnneks Hiiumaal päris palju ja tuleb juurdegi.
Nii on paar aastat tegutsenud Hiidlaste sõprade seltsi liikmed nüüd algatanud Kärdla kiriku restaureerimise.
Leisu koolimajas tegutsev Agapäeotsa selts hoiab korras vana koolimaja ja pakub kogukonnale vajalikke teenuseid.
Ühepäevakohvikute pidajad teevad täiesti vabatahtlikult mitu päeva enne kohvikutepäeva ja mitu pärast tõsist tööd, et korraldada Kärdlas ja kogu saarel üks ütlemata uhke ja elamuslik pidu. Näiteks kohvikus Bella Rosa on viimastel aastatel töötanud 40 vabatahtlikku. Kohviku perenaine Tiia Nõmmik, kelle õuel kohvik seitsmendat korda avati, ütles, et viimased kolm aastat korraldavad nad kohvikut viimast korda. Sama sai seegi kord lubatud, kuid juba kaks päeva pärast kohvikutepäeva valdas teda kahjutunne, et kas ikka tõesti viimane. On ju nii tore koos sõprade-sugulastega kohviku ettevalmistusi teha ja pärast muljeid jagada. Ja külastajate siiras tänu soojendab tegijaid veel kaua.
Muuseas, Hiiu Leht soovitab kohvikutepäeva teeninduse üle üldse mitte joriseda. Suhtuge nii, et teid on sõprade juurde koju külla kohvile kutsutud. Ja arvestage, et need inimesed ei ole professionaalsed teenindajad, kuid püüavad sellegipoolest anda oma parima, et teil tore oleks.
Vabatahtlikud Ere Naat ja Ly Kaups kirjutavad aasta otsa projekte, korraldavad koolitusi ja esitavad aruandeid – kõik ikka selleks, et elamusterohke kohvikutepäev tõesti meeldiv saaks.
Paraku pole inimeste jaks kunagi piiramatu ja tublisid tegijaid tuleb tunnustada. Tänavu hakkas silma, et kus iganes tänatakse kohvikutes kaasa löönuid, pole kirjas Ere ja Ly nime. Tänu ja tunnustamist vajaksid ju ka nemad.

7. august 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411