Reede, august 22, 2014
 

GPbb punkbändi kolmas album

Tänapäeva Eesti pungiskene ühe omapäraseima tegija Giuseppe Perverdi big bandi uus album “Pede Rass” ilmus esialgu internetis. Bändi kodulehelt on seda võimalik tasuta alla laadida.
Muusikute endi sõnul on tegemist eestikeelse pervo-punk-funk muusika kompleksivabade meistrite kolmanda albumiga. Üllitis koondab kuraditosin pala.
Giuseppe Perverdi big band (ka GPbb) on eesti provokatiivne punk/rock’n’roll kollektiiv, mis alustas kvartetina ja andis esimese kontserdi 1. aprillil 2005 Hiiumaal. Seda kuupäeva loetakse ka bändi sünnipäevaks. Veebruaris 2008 valiti nende lugu “Poisid seenele” Raadio2 nädala demoks. Samal aastal kogus GPbb tuntust Noortebändi võistluse finaali jõudes. 2009. a 1. mail avaldas bänd oma esimese kauamängiva “Töö”, mis sai sama aasta juunis EE nädala albumi tiitli. 2011 andis ansambel välja teise täispika albumi “Emaga voodis”. Bändi kõmulisust iseloomustab loo “Hoidke eemale” video, mis loetud tundidega kogus YouTube´is 3000 klikki, kuid eemaldati sealt sama kiiresti ebasündsa sisu tõttu.
EE muusikakriitik Mart Niineste: “Hoogsad ja veenvad esinemised, kriitikute seas tunnustatud debüütalbum ja aina uued lavad on nende tegemiste pärisosa. Olles korraga punk ja funk, vaadates asju läbi huumoriprisma ja togides nabaaluseid, on nad liialdamata öeldes ansambel nagu Eestimaa – teist sellist lihtsalt ei ole.”
Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411