Reede, juuli 25, 2014
 

Rumeenia “kaupmehed” lahkusid “vabatahtlikult”

Marko Nurk
Jausa küla elanik Urmas vahendas oma abikaasa Ülle ehmatust kui ta esmaspäeval oma maja õuelt avastas tumedat värvi mehe, töötav mootorsaag käes. “Otsekui Hitchcocki filmist,” kõlas tema kommentaar.
Mees püüdis midagi selgitada, lõpuks sai perenaine aru, et talle pakutakse saage müüa. Esialgu oli hinnaks 700, lõpuks 100 eurot. Perenaine palus mehel lahkuda, mida see ka tegi. Juhtunust teatati ka politseile. Urmas oletas, et mehed käivad saage pakkumas vaid selleks, et õuel ringi vaadata ja öösel paremale kraamile järgi tulla.
Politsei pressiesindaja Heiko Leesment kinnitas, et 21. ja 22. juulil sai politsei teateid, et Hiiumaal liiguvad ringi vene keelt kõnelevad mehed, kes proovivad müüa mootorsaage. Esmaspäeval üks saag ka maha müüdi, kuid ostu teinud kodanik loobus sellest ja küsis raha tagasi. “Rumeenia rahvusest mehed keeldusid raha tagasi andmast. Politsei abiga leiti mehed taas üles ja omanik sai raha tagasi,” lisas Leesment.
22. juulil liikus teine seltskond rumeenlasi Kärdlas ja proovis samuti majapidamisi mööda käies saage müüa. Politseiametnikud selgitasid võõramaalastest saemüüjatele seadusandlust ja nad lahkusid saarelt omal initsiatiivil.
Maakonna politseijuhi Argo Tali sõnade kohaselt käitusid müügimehed politseinikega viisakalt. Mingit põgenemist polnud ja kedagi politsei kinni ei pidanud pole.
Siiski hoiatab politsei, et analoogseid juhtumeid on viimsetel aastatel olnud Eesti eri piirkondades . Ta palub kõigil olla ettevaatlik ja kindlasti keelduda müügipakkumistest. “Nende mootorsaagide päritolu pole kindel, neil puuduvad tootjapoolsed garantiid ja kvaliteedikontroll, mistõttu võib nendega töötamine inimesele ohtlik olla,” selgitas Leesment.
“Ka on politseile varasematest kaebustest juba teada, et need saed pole töökindlad, kuid kahjuks pole hiljem pretensioonidega kellegi poole pöörduda ja inimene jääb oma rahast ilma,” lisas ta ning palus sellistest kahtlastest müügimeestest kindlasti teada anda politseile.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411