Neljapäev, juuli 17, 2014
 

“Raud Ants” kõlas Tahkuna tuletornis

Harda Roosna | Hiiu Leht
Kristjan Kõrveri ooper “Raud Ants”, mille tõid Tahkuna tuletorni Hiiumaa kammermuusika päevade korraldajad, oli elamus. Solist Iris Oja (pildil koos dirigent Andrus Kallastuga) šamaanitrummi saatel jutustatud vana mõistulugu, valguskunstnik Rene Liivamägi seatud valgusemäng, lavastaja Ott Aardami sätitud lihtsad kuid mõjusad lavastuslikud kujundid, pillihäälte kõla tornis ja tormimüha ümber torni…
Osa sai sellest elamusest oma 70 inimest, kes end torni teisele korrusele tihedalt, külg külje kõrval sisse pressisid. Lavastaja Ott Aardam selgitas, et esinemispaika tuli muuta, kuna Tahkuna rannapatarei kahurialuse juures oli eelmisel õhtul palju massakaid. Tol väga tuulisel õhtul olid kõik massakad küll tuulest viidud, kuid ilmselt oleks sama teed lahkunud ka lauljate hääled. See eest täiendas etendust vana tuletorni kõlapilt.
Aet Ratassepp, kes koos abikaasa Mart Ernesaksa ja kogu perega Hiiumaa kammermuusika päevi korraldavad, tänavu juba 16. korda, ütlesid, et publiku vastuvõtt oli soe ja kuulajaid piisavalt. Kui kirikukontsertidel ehk vähem, siis Sergei Prokofjevi muusikalist muinasjutust “Petja ja hunt” sai osa koguni sadakond kuulajat. “Kõik läks korda, vastuvõtt oli soe. Täname oma publikut ja kohtumiseni järgmisel aastal!” ütles Aet Ratassepp ning tänas Hiiu Lehe vahendusel ka kõiki neid, kes kontsertide korraldamisele kaasa aitasid.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411