Teisipäev, juuli 1, 2014
 

Näib aus

Eile kuulutas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium välja hanke Saaremaa ja Hiiumaa parvlaevaühenduse jätkamiseks. Tegemist on rahvusvahelise hankega ja hankel osalejal peab olema neli laeva. Majandus- ja taristuminister Urve Palo sõnul tähendab see, et Hiiumaa liinile tuleb üks uuem ja suurem laev juurde.
Aina suuremad üleveorekordid Hiiumaa liinil näitavad, et vana Regula tipphooajal nõudlust katta ei suuda ja eks ole see kunagi tore laev ka üsna vana ja väsinud juba.
Hea uudis on, et reisile kuluv aeg sõitjate pardalevõtu ja pardalt lahkumisega ning koos sõidukite lastimise-lossimisega ei või tavapärastes ilmastikuoludes Rohuküla-Heltermaa liinil ületada 90 minutit ja ülesõiduaeg ei tohi olla pikem kui 75 minutit.
Mäletame ju kõik, kuidas laevad merel tigusid, kui vedajafirma ministeeriumiga vägikaigast vedas. Seega uus vedaja seda trikki enam kasutada ei saa.
Pressiteates on kirjas, et riik sõlmib hankelepingu madalaima hinnaga pakkujaga ja ministeerium saadab hankel osalemise kutse kümnekonnale ettevõttele nii Eestis kui välismaal. Vastavalt valitsuskabineti korraldusele osaleb hankel ka riigile kuuluv AS Tallinna Sadam.
Ministeerium on teinud palju selleks, et konkurss aus näiks.
Kas ka tegelikult leidub pakkujaid, kel on šansse hange võita, näitab aeg.
Aega pakkumisi teha on napilt kaks ja pool kuud.
1. juuli 2014

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411